×

Radio -- Data și ora publicării: 23.04.2015 18:27:15

ARCA-OPINIE / ARCA respinge limitarea publicității locale pe radiourile naționale



București (MEDIA EXPRES) / 23 apr 2015 / ARCA consideră depășite și anticoncurențiale propunerile radiourilor locale de limitare a accesului radiourilor naționale pe piața de publicitate locală și obligarea acestora de a difuza minimum 4 ore pe zi de program local, potrivit unui comunicat de presă difuzat la 23 aprilie.

Comunicatul se referă la întâlnirea informală care a avut loc la 22 aprilie la Consiliul Naţional al Audiovizualului între o parte a membrilor consiliului şi reprezentanţi ai radiourilor locale precum şi ai reţelelor de radio naţionale (Kiss FM, Magic FM, Radio Zu, Digi FM, Naţional FM, Europa FM)

ARCA consideră că o astfel de viziune a reglementării în audiovizual a fost depăşită încă din anul 2002, când CNA a eliminat ideea de program local instituit ca obligaţie. ARCA consideră că obligația de program local contravine legii audiovizualului, conform căreia iniţiativa
modificării structurii de programe nu poate aparţine decât radiodifuzorului.

"Dacă ar fi adoptată, această obligativitate ar putea fi calificată ca o gravă lezare a libertaţii editoriale, unul din drepturile fundamentale ale radiodifuzorilor, garantat prin legea audiovizualului", se arată în comunicat.

De asemenea, eliminarea reţelelor naţionale de pe piaţa de publicitate locală, materializată prin propunerea radiourilor locale de a interzice reţelelor difuzarea de mesaje publicitare ale comercianţilor din zona de emisie a staţiilor proprii, reprezintă nu numai un act anticoncurenţial în
interiorul pieţei media, dar şi o gravă discriminare faţă de comercianţii locali cărora li se va interzice astfel să îşi facă publicitate acolo unde doresc.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL