×

Radio -- Data și ora publicării: 24.11.2015 12:02:18

CNA-LICENȚE RADIO-VOT / Membrii CNA au declarat cum vor vota pentru licențele de radio scoase la concurs



București (MEDIA EXPRES) / 24 nov 2015 / Pentru că a fost o cerere foarte mare pentru frecvențe, nu voi fi de acord cu preluarea licențelor prin cesiune dacă nu se pot pune în funcțiune și dacă operatorii nu vor face ce au prmis, a spus Gabriel Tufeanu, membru CNA, în ședința din 24 noiembrie, înaintea începerii votului pentru acordarea de noi licențe radio.

„Pentru București cererea e foarte mare, proiectele foarte bune sunt mai mult decât două”, a spus Tufeanu.

CNA votează în ordine alfabetică pe localități, prima pe listă fiind frecvența în unde medii ARAD – 1602 MHz.

Legea permite tranzacțiile, a spus membrul CNA Valentin Jucan. Sprijinirea posturilor locale cred că ar trebui să fie un reper în momentul în care votăm. A dat exemplul a 22 companii cu proiecte depuse la Cluj din care doar două sunt locale. În alte localități unde nu există concurenți locali, Jucan a spus că se va uita la companiile din zonele adiacente care ar putea deveni regionale.

Lorand Turos a spus că nu este echilibru între localism – regionalism și rețelele naționale. Este de acord ca dacă peste un an vin cereri de amânare, CNA să analizeze strict dacă chiar sunt probleme. Cedarea de licență sau schimbarea structurii de programe, cred că va trebui să facem analiză când vin solicitările și să măsurăm corect.

Radu Călin Cristea a spus că este de acord cu Lorand Turos și într-un an orice societate are timp să se organizeze ca să dea drumul unei licențe pe care a primit-o. Licențele sunt date pe 9 ani și politica CNA merge mult în timp. Numărul posturilor religioase este foarte mare, România este un stat laic și nu pare laic dacă privim numărul posturilor religioase acordate de CNA. La ultima atribuire de licențe a fost un curent pro-localism, părerea mea este că la aceste licențe va trebui să procedăm cu măsură de la caz la caz. Am ezitări față de radiourile de folclor, sunt prea multe radiouri care transmit în buclă muzică populară. În fine, prevăzând o discuție mai complicată pe București cu 4-5-6 actori redutabili va trebui să alegem un radio de știri.

Dorina Rusu a spus că e de acord cu observația privind mulțimea de radiouri religioase. Pe de altă parte, în legătură cu echilibrul între localism și rețele au fost multe posturi locale cu proiecte de calitate și sigur va vota cu multe din ele, nu știu dacă e cazul să o luăm ca pe un principiu de a încuraja localismul în dauna celorlalți.

Bucureștiul are nevoie de un canal cultural a spus Radu Herjeu, printre altele, are nevoie și de un radio de știri. Decizia n-ar fi foarte dificilă a spus el, sugerând că va vota pentru un radio de culură și pentru unul de știri pe cele două frecvențe scoase la concurs în București.

Membrii CNA au discutat apoi cum vor vota, stabilind ca un membru CNA să poată vota pentru mai multe radiouri pe aceeași frecvență. Dacă nu se alocă vreo frecvență CNA va relua votul în următoarea ședință, din 3 decembrie. Primele două licențe radio acordate au fost la Arad și Bacău în unde medii, pentru Alt FM și, respectiv, Radio Popular.

La ședința condusă de Răsvan Popescu au participat membrii CNA Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Lorand Turos și Valentin Jucan.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL