×

ONG -- Data și ora publicării: 30.03.2016 15:48:39

ACeR-STATUT-MODIFICARE / ACeR și-a modificat statutul pentru primirea de noi membri televiziuni, echipamente și servicii



Poiana Pinului, Buzău (MEDIA EXPRES) / 30 mar 2016 / Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) a aprobat la 30 martie modificarea statutului pentru primirea de noi membri furnizori de tehnologie, echipamente și de conținut, în cadrul Adunării Generale desfășurată la Poiana Pinului, în județul Buzău.

Asociația are de asemenea un nou Comitet Director format din cinci membri, față de șapte membri până în prezent – reprezentanții companiilor Eniasan, Canal S, Gliga, TV Sat 2002 și furnizorul de echipamente DVB Inventor.

Președintele pentru următorii patru a fost ales Adrian Neagu (TV Sat 2002), acesta fiind președinte interimar în ultimii doi ani după ce fostul președinte, Adrian Mărgescu s-a retras din funcție (compania Pan Electro fiind vândută la RCS & RDS). Asociația mai are doi vicepreședinți, reprezentanții Canal S – Constantin Buzoi și Gliga - Gliga Daniel.

Directorul executiv ACeR este Alin Petran. Asociația și-a schimbat și sediul din București, în bd. Unirii nr. 2 (sediul este foarte aproape atât de sediul Ministerului Comunicațiilor, cât și de CNA).

„Am hotărât ca alături de noi să vină toți partenerii noștrii, furnizorii de programe, posturile televiziune, readiodifuzori, furnizori de servicii și de echipamente – avem probleme comune și avem interese comune”, a declarat Adrian Neagu.

“Avem neovie de ajutorul televiziunilor ca să creștem mari și să fim puternici, dorim să reprezentăm industria în totalitatea ei”, a spus directorul executiv Alin Petran. Acesta a mai explicat faptul că primirea de noi membri se va putea face după modificarea statutului Asociației, consfințită printr-o decizie a instanței.

Printre obiectivele asociației se numără simplificarea legislației, apărarea intereselor membrilor în relația cu opeatorii mari și cu deținătorii de infrastructură (Electrica) și organizarea unei Convenții anuale la o dată care urmează să fie anunțată. Cotizația de membru este în prezent de 450 de lei pe lună.

În urma Adunării Generale au rămas în asociație 16 membri, după ce Aadunarea a votat excluderea unor companii fie din cauza vânzării rețelelor, fie din cauza neplății cotizației. Au ieșit Pan Electro (vândut la RCS), Teleson (neplata cotizației), El Nico (vândută), Albada Sistem (vândută), Tehnogrup (vândut), Ada Sistem (vîndută la Akta), Olcab, Hiden TV și Tița & Company – vîndute la UPC).

La Adunarea Generală ACeR au participat reprezentanți ai televiziunilor AXN, HBO, DIVA, Discovery, Travel, In The Box, National TV, Antena 1 și TVR, ai operatorilor de telecomunicații Telekom România și Prime Telecom și reprezentanții Star Bit (Samsung), Dinamic Telecom (centrale telefonice).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL