×

Profil -- Data și ora publicării: 17.08.2016 15:36:22

DIGITAL CUBE-PRODUCȚIE / Digital Cube face postproducție pentru Discovery Channel și HBO Europe



București (MEDIA EXPRES) / 17 aug 2016 / Cea mai mare companie de postproducție din România, Digital Cube, a oferit servicii de asistență de montaj și echipament de montaj miniseriei “Harley Davidson”, produsă de Discovery Channel, care va avea premiera pe 5 septembrie, iar în prezent, în studioul companiei a început post-producția miniseriei HBO Europe, “Valea mută”/ „The Valley of Silence”, regizată de Marian Crișan și filmată de Tudor Mircea, potrivit unui comunicat de presă.

Compania Digital Cube a fost înființată în anul 2010 de specialiștii în montaj Cristian Nicolescu și Eugen Kelemen și a devenit, potrivit prezentării proprii, cel mai mare studio de post-producție românesc, cu o echipa formată din oameni de creație, tehnicieni, coloriști și unii dintre cei mai buni manageri de proiect din regiune.

Echipei Digital Cube i s-a alăturat recent coloristul Claudiu Doagă, care a colaborat de-a lungul timpului cu directori de imagine renumiți, cum ar fi John Seale (Cold Mountain), Shelly Johnson (Expandables 2), Emanuel Kadosh (Modigliani), Marius Panduru (Box, Periferic), Oleg Mutu (După dealuri, La limita de jos a cerului) și care în acest moment a finalizat colorizarea la ultimul proiect al Cristinei Iacob, „Selfie 69”, filmat de Barbu Bălășoiu.

De asemenea, Cristian Nicolescu (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii/ The Way I Spent The End of The World și Nunta mută/ Silent Wedding) finalizează montajul filmului de debut al regizorului Daniel Sandu, „Un pas în urma serafimilor” / „One Step Behind The Seraphim”, produs de Ada Solomon, iar Eugen Kelemen („Periferic”, „Box” și seria HBO România, „Umbre” / „Shadows”) începe montajul filmului de debut al regizoarei Mihaela Popescu, „În pronunțare”, produs de Alex Teodorescu.

Compania se promovează la nivel local și internațional inclusiv prin participarea la festivaluri (a fost la TIFF la Cluj) și la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo (12-20 august), unde oferă un premiu în valoare de 20.000 de euro constând în servicii de postproducție pentru unul din documentarele din secțiunea Docu Rough Cut Boutique, ce include filme aflate într-o fază incipientă de montaj, care primesc sprijin pe parcursul festivalului, din partea mai multor profesioniști din domeniu.

Proiectele selectate pentru mentorat anul acesta în cadrul secțiunii Docu Rough Cut Boutique sunt: "City of The Sun" (r. Rati Oneli), "F**k YU" (r. Marija Ratković Vidaković & Dinka Radonić), "Ultra" (r. Balazs Simonyi), "I Am Hercules" (r. Marius Iacob), "In The Shadow of War" (r. Reyan Tuvi).

Proiectul câștigător al premiului va fi desemnat de reprezentantul companiei la Sarajevo Film Festival, Cristian Nicolescu.

Digital Cube oferă profesioniștilor din industria cinematografică servicii complete de post-producție, incluzând servicii și echipamente de montaj, atât în studio cât și pe platoul de filmare, „dailies”-uri digitale, având o echipă excepțională de specialiști DIT, colorizare de film și TV cu echipamente de ultimă oră Baselight și Barco. Compania oferă de asemenea servicii de scanare și restaurare de film 4K, masterizare HD/ UHD pentru emisii TV și encodare 2K și 4K pentru DCP.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL