×

Editorial -- Data și ora publicării: 22.03.2017 13:29:24

SES-EDUCAȚIE-UPB / SES a anunțat noi seminarii pentru studenții Facultății de Electronică și Telecomunicații



București (MEDIA EXPRES) / 22 mar 2017 / SES România anunță desfășurarea unor noi seminarii în cadrul SES Telecom Academy (STA) la Universitatea Politehnică București, susținute de un inginer de telecomunicații care lucrează la sediul companiei în Betzdorf, Luxemburg, adresate atât studenților de la nivel licență cât și celor de la masterat.

Seminariile fac parte dintr-un acord semnat între SES România și Universitatea Politehnică București care transferă expertiza din camera de comandă a sateliților în sala de curs. Documentul semnat între cele două părți are trei componente, având ca obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor studenților despre telecomunicațiile prin satelit.

Acordul a debutat în anul 2013 și este compus din mai multe seminarii oferite studenților de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Fiecare seminar este susținut de un inginer de telecomunicații care lucrează la sediul companiei în Betzdorf, Luxemburg. Seminariile sunt special adaptate, împreună cu profesorii Facultății pentru a îndeplini cerințele și programa de studiu a liniei de licență și a celei de masterat. Până în acest moment, peste 350 de studenți au participat la cursurile STA.

În a doua parte a sa, Acordul dorește să pună teoria în practică, să o testeze în laborator. În acest sens, SES România a donat Facultății de Electronică și Telecomunicații un sistem, complet operațional, de comunicații uplink/downlink pentru satelit, care să fie folosit în laborator.

Ce-a de-a treia parte reprezintă un grant pentru participarea la o conferință de specialitate celui mai bun student sau celei mai bune studente de la masterat. În 2016, studenta selectată de Universitate a participat la conferința FABULOUS Series, organizată de Alliance for Innovation, la Belgrad în Serbia.

”Acest proiect pe care îl dezvoltăm cu Universitatea Politehnică din București reprezintă angajamentul nostru față de educația în sfera telecomunicațiilor. Ne dorim să aducem tehnologia de transmisie prin satelit mai aproape de studenți și ne dorim să le arătăm capacitatea extraordinară a satelitului în privința transmisiei video, de bandă largă, de televiziune și pentru situații de urgență. Pe lângă informația tehnică și teoretică, inginerii noștri pot vorbi studenților despre propriile experiențe făcând procesul de învățare mult mai aplicat. Consider că informația și experiența practică adusă în sala de curs este elementul de plus valoare adus aici, și este cel care îi diferențiază pe studenții care participă la aceste cursuri de colegii lor. Ne dorim dezvoltarea acestui parteneriat și considerăm că Acordul de față demonstrează angajamentul nostru pentru acest proiect”, a declarat Urszula MARZEC, Director de marketing & PR, Europa Centrală și de Est, SES CEE

”Cooperarea cu SES ajută studenții noștri să înțeleagă mai bine acest domeniu al comunicațiilor prin satelit. Informațiile teoretice combinate cu observațiile și măsurătorile din laborator ajută studentul să pună lucrurile într-un context. Acest Acord este deosebit de important pentru noi pentru că studenții sunt la curent cu cele mai noi tehnologii și ne oferă oportunitatea de a oferi întotdeauna informații noi studenților noștri”, a declarat Cristian NEGRESCU, Decan al Facultății de Electronică și Telecomunicații, Universitatea Politehnica, București.

SES este liderul mondial al transmisiunilor prin satelit și este primul operator care oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie. SES se concentrează pe valoare adăugată, soluții end-to-end pentru patru verticale (Video, Companii, Mobilitate și Soluții Guvernamentale). Oferă soluții de comunicații prin satelit pentru radiodifuzori, producători de conținut și operatori de telecomunicații, guverne și instituții și pentru afaceri la nivel mondial. Portofoliul SES include sistemul de sateliți ASTRA, care are cea mai mare rețea de distribuție DTH din Europa și O3b Networks, un operator de servicii de comunicații electronice. O altă componentă a SES, MX1, este lider în oferirea de servicii media care oferă o suită completa de servicii inovative digitale.

(Explicație foto: Jens Krause - Inginer SES)
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL