×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 11.04.2017 12:28:33

DIGI-BURSĂ-LISTARE / DIGI a anunțat oficial că intenționează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti



București (MEDIA EXPRES) / 11 apr 2017 / DIGI, important furnizor de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, anunță astăzi intenția de a lansa o ofertă publică inițială („IPO“ sau „Oferta“) de acțiuni ordinare din clasa B către (i) public, în România, și (ii) anumiți investitori instituționali și profesionali (împreună, „Oferta“), potrivit Forbes.ro care preia un comunicat difuzat de RCS & RDS.

DIGI intenționează să solicite admiterea Acțiunilor la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori București („Admiterea“) în luna Mai 2017.

- Oferta publică inițială (IPO) va cuprinde o ofertă de acțiuni ordinare clasa B provenind de la acționarii existenți. Societatea nu va obține nicio parte din sumele obținute de pe urma vânzării Acțiunilor Oferite.

- Societatea a emis, de asemenea, acțiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din Ofertă și care nu vor fi admise la tranzacționare.

- Fiecare Acțiune de clasa B conferă un drept de vot și fiecare acțiune de clasa A conferă 10 drepturi de vot. Acțiunile de clasa B conferă aceleași drepturi la dividende ca și acțiunile de clasa A.

- Oferta propusă, în cazul în care va avea loc, va consta dintr-o ofertă: (i) adresată publicului în România, și (ii) anumitor investitori instituționali și profesional și admiterea Acțiunilor Oferite la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere a Bursei de Valori Bucureștii

- Societatea intenționează să listeze cel puțin 25% din capitalul social subscris al Societății, presupunând că are loc exercitarea opțiunii de supra-alocare a 10% din acțiuni, imediat după Admitere.

- Citigroup și Deutsche Bank acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni și împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A., Société Générale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services, a.s. în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

- Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Piețe Financiare din Regatul Țărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten).

Se preconizează că admiterea la tranzacționare va avea loc în luna Mai 2017.

Cei mai importanți parametri la 31 decembrie 2016

- Portofoliul diversificat de servicii complementare media și de telecomunicații.

- Marcă puternic recunoscută în rândul consumatorilor români și maghiari

- Cinci servicii de bază: televiziune prin cablu, internet și date fixe, servicii de telecomunicații mobile, telefonie fixă și televiziune prin satelit de tip direct to home („DTH“),

- Oferirea de servicii multiple sporește capacitatea societății de a extinde utilizarea serviciilor noastre de către baza de clienți existenți și crește loialitatea clienților

- DIGI oferă servicii de telecomunicații mobile ca MVNO (operator mobil virtual) comunităților mari de români din Spania și Italia.

- Infrastructura avansată și rețelele de fibră optică de ultimă generație de pe piețele de bază permite Societății să ofere o acoperire de încredere pentru clienții săi.

- Rețele fixe de fibră optică DIGI în România și Ungaria acoperă aproximativ 62% și respectiv 24%, din gospodăriile acestor țări.

- Serviciile de telecomunicații mobile 3G și 4G din România acoperă aproximativ 98% și respectiv 37% din procentajul populației.

- DIGI este liderul pieței de servicii de televiziune cu plată în România, cu o pondere de aproximativ 49,0%, și este al treilea jucător în Ungaria, cu o cotă de aproximativ 25%, conform numărului de unități generatoare de venit.

- În 2016, DIGI a generat venituri de 842,8 milioane de euro, iar EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată s-au ridicat la 263,3 milioane de euro și respectiv 31,2%, reprezentând o rată de creștere anuală compusă (RCAC) de 8%, din 2014 până în 2016

- Dinamica atractivă a industriei locale, cu o creștere structurală stabilă.

- Este de așteptat ca PIB-ul românesc (real) să înregistreze o RCAC de 3,7%, din 2015 până în 2018, față de o RCAC preconizată de 1,6% pentru Uniunea Europeană (sursa: Eurostat).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL