×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 22.05.2017 14:53:17

SES-LANSARE / SES a lansat un satelit hibrid cu o rachetă rusească pentru piața americană



București (MEDIA EXPRES) / 22 mai 2017 / SES (www.ses.com) a lansat joi, 18 mai, un nou satelit, cu denumirea SES-15, la bordul unei rachete Soyuz, din Centrul Spațial Kourou, Guiana Franceză, fiind primul satelit al companiei lansat cu o rachetă de acest tip, potrivit unui comunicat difuzat de agenția Grayling.

SES-15 este primul satelit hibrid care va fi amplasat pe poziția orbitală 129 grade vest și este echipat cu 16 transpondere în bandă Ku (echivalentul a 36 MHz), precum și capacități HTS pentru a deservi America de Nord, Mexic, America Centrală și Insulele Caraibe.

SES-15 permite realizarea de legături pentru conectivitate și divertisment în zbor (IFC/IFE), putând fi folosit de companii precum Global Eagle Entertainment, Gogo și Panasonic Avionics, având o acoperire geografică largă, ce permite furnizorilor de IFC/IFE să ofere conținut în direct pe toate rutele liniilor aeriene din SUA, inclusiv în Hawaii și Alaska, precum și Canada, insulele Caraibe și Mexic. Combinația unică de fascicule permite furnizorilor de IFC/IFE să își optimizeze capacitatea HTS pentru trafic internet și pentru transmiterea de conținut.

Satelitul permite funcționarea rețelelor VSAT și a altor aplicații din sectorul guvernamental și maritim ce necesită trafic sporit. De asemenea, SES-15 transportă un sistem WAAS (Wide Area Augumentation System), care va permite Administrației Americane a Aviației (FAA) să extindă capacitatea GPS (sistem de poziționare globală) pentru industria aviației. Transferul pe orbită al satelitului se face cu un sistem de propulsie electric.

“Satelitul S-15, lansat cu succes, este primul dintre cei trei sateliți hibrizi cu fascicul larg și randament superior pe care intenționăm să îi lansăm. SES-15, alături de satelitul SES-14, care urmează a fi lansat în curând, și sateliții noștri deja aflați în orbită, oferă cea mai solidă platformă de conectivitate aeronautică din America de Nord,” a declarat Martin Halliwell, SES Chief Technology Officer.

Pentru informații suplimentare despre SES-15, vizitați: www.ses.com/newsroom/launch-ses-15.

SES este liderul mondial al transmisiunilor prin satelit și este primul operator care oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie. SES oferă soluții end-to-end pentru patru verticale (Video, Companii, Mobilitate și Soluții Guvernamentale). Oferă soluții de comunicații prin satelit pentru radiodifuzori, producători de conținut și operatori de telecomunicații, guverne și instituții și pentru afaceri la nivel mondial.

Portofoliul SES include sistemul de sateliți ASTRA, care are cea mai mare rețea de distribuție DTH din Europa și O3b Networks, un operator de servicii de comunicații electronice. O altă companie a SES, MX1, este lider în oferirea de servicii media care oferă o suită completa de servicii inovative digitale.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL