×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 25.05.2017 10:30:45

Ședinţa CNA de joi, 25 mai 2017



București (MEDIA EXPRES) / 25 mai 2017 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membrilor Radu Călin Cristea, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Răsvan Popescu a informat înafara ordinii de zi că sunt 47 societăți cu 387 dosare înscrise la concursul de radio, vor fi trei zile de concurs. Sunt înscrieri mai puțin pe cele două frecvențe AM. Marți vom avea o planificare pe zile, o să mai treacă o notă scrisă prin Consiliu în ședința de marți.
Mai am o situație particulară Radio CNM din Arad care spune că a ajuns la 3 și 20 din cauza traficului, au venit de la Arad. Pentru un sfert de oră nu s-a primit dosarul. Limităm dreptul radiodifuzorilor de a participa la concurs.
Declarația notarială dată de Gheorghe Drăgan este incorectă oricum, a replicat Ciobanu Dumitru, șeful juridic CNA. Mai este acționar la societate, iar el declară că nu mai este acționar. Pro Gold Radio are licență audiovizuală pentru One FM.

I. Informare a Direcției Control Digitalizare privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerile locale partiale, la posturile de televiziune și radio.
CNA nu a votat nicio decizie la acest punct.

II. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale:
1. S.C. DIGITAL 3 SA  pentru Csiki TV din Miercurea Ciuc
Monitorizarea a constatat că retransmite un canal de pe internet Harghita TV. Reprezentantul televiziunii a spus că retransmit informații de la Consiliul Județean.
Sunt probleme cu producția proprie din cauza lipsei de presonal.
Herjeu a remarcat că Harghita TV are oameni dar nu are licență iar Csiki are licență dar nu are oameni.
Sunt 3 angajați la Csiki TV în prezent. Într-o lună ne apropiem de 20% programe proprii.
Borsos a spus că Csiki TV e cunoscut în zonă. Fără știri nu avem audiență, atrage videotextul. Este singura televiziune din oraș.
VOT - unanimitate.

2. S.C. RCS & RDS SA  pentru Pro FM din Roman
Vot - unanimitate. Să modifice anexa pentru retransmisie 100%.

3. S.C. RCS & RDS SA  pentru Digi FM din Comăneşti
Vot - unanimitate cu aceeași observație.

4. S.C. RCS & RDS SA  pentru Digi Life (Life Channel) cu modificare structură serviciu de programe
Televiziunea de documentare transmite producție proprie.
Bogdan Chirițoiu a transmis câteva idei, deși nu a fost prezent în fața CNA, pe partea de producție proprie. Am format o echipă de profesioniști pentru documentare. Zona de risc, Ingrediente, Digi portrete (personalități din diverse domenii). Seria are 15 episoade a câte 5 minute. Buletinul de știință - astronomia. Ingrediente - se prezintă componentele. Călușarii - premiat la festivalul Astra, 2 episoade a câte o oră.
Vot- Herjeu împotrivă, ceilalți pentru.
A argumentat că are canal secundar. Canalul secundar nu e licență separată, nu a reușit nimeni să-mi arate termenul de canal secundar în legislația românească. Mă bucur că vor să facă documentare românești, dar...

III. Modificare licență audiovizuală: S.C. RADIO UNU PLUS MEDIA SRL Satu Mare -  acord modificare structură acţionariat.
Reprezentantul radioului a explicat situația, schimbare în doi pași.
Herjeu a spus că nu au anunțat schimbarea intermediară.
Somație - vot - 54 alin 2 - 2 voturi împotrivă.
Vot modificare - Borsos împotrivă, ceilalți pentru.

IV. Situaţia licenţei audiovizuale TV-C 677/04.06.2013 (Regio TV Transilvania) -  cu raport al DCD
Notificare întrerupere din februarie, tehnic-energie electrică, termen 2 mai 90 de zile, au anunțat reluarea emisiei dar la 4 zile au spus că nu au putut pentru că era transformatorul. A fost necesar o nouă informare dacă a funcționat puțin astfel încât să aibă din nou întrerupere sau a depășit 90 de zile. Raport de inspecție, nu au reluat emisia.
Retragere licență - vot - unanimitate.

V. Adresa nr.221/03.05.2017 - plangere prealabilă referitoare la spotul publicitar pentru produsul Kinder- afirmația “Ce ar fi Crăciunul fără Kinder” - cu pdv al SJR
Cine e de acord cu plângerea prealabilă? Niciun vot pentru. Cu asumarea punct de vedere de la SJR.

VI. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare (reportate):
1. Radio Mamaia Constanța și Radio Neptun Murfatlar - raport al inspectorului
Herjeu a propus amendă de 10.000 pentru amândouă pentru nerespectarea structurii de programe.
VOT - se sare peste.
Gubernat a propus somație - care a trecut la vot.

2. Radio Super FM Făgăraș - raport al inspectorului
Somație pentru nerespectarea structurii de program - unanimitate.

3. Ploiești TV - raport al inspectorului
Somație pentru nerespectarea structurii de program - unanimitate.

4. MDI TV Târgoviște - raport al inspectorului

5. Radio Bistrița Bistrița Năsăud - raport al inspectorului

6. Radio 1 FM Alexandria - raport al inspectorului.
Somație - unanimiate.

La ora 12.00 ședința s-a oprit fără ca Răsvan Popescu să precizeze când aceasta va fi reluată. Ședința nu a mai fost reluată.

VII. Rapoarte de monitorizare ale Direcției Monitorizare (reportate):
1. Posturi TV - respectarea duratei inserțiilor de publicitate perioada ianuarie - martie 2017- cu reclamații.
2. Posturi TV și Radio  - Spoturi publicitare: Colon Protect, Supramax Articulaţii, Anticârcel, Apuretin, Aspasia, Bilomag, Climenum, Feminost, Sanohepatic, Eubiotic, Eubiotic Baby, Celadrin Forte, Bicorsan, Mesundra, Jabosgold, Genacol, Hepamix, Curcumin 95, Cof-1200, Cymbio, Urobiotic, Uro-Care, Obegrass, MaxiMag, Linex Forte - cu reclamații și pdv RAC
3. România TV - emisiunea Știrile România TV - difuzată pe data de 05.01.2017 - reclamațiile nr.172, 172/1 și 173/06.01.2017
4. B1 TV, Digi 24, PRO TV și Realitatea TV - emisiunea Știrile orei 17.00 difuzată pe data de 05 și 06.01.2017 - reclamația nr.213/09.01.2017.
VIII. Diverse.

În jurul orei 14.00 CNA a difuzat următorul
Comunicat de presă
25.05.2017

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele întocmite de Serviciul Inspecție pentru posturile din teritoriu și a decis să aplice câte o somație publică societaților Proton Production SRL (Ploiești TV), REC Promovare Media SRL (Radio Super FM/Făgăraș), Eco Business SRL (Radio 1 FM/Alexandria) și Soti Cable Neptun SRL (Radio Mamaia/Constanța și Neptun/Murfatlar), pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare [„Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”].
De asemenea, ca urmare a solicitării privind modificarea licenței audiovizuale, CNA a decis sancționarea societății RADIO UNU PLUS MEDIA SRL Satu Mare cu somație publică pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului.

--------------------------------------
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului.



Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL