×

Editorial -- Data și ora publicării: 26.05.2017 13:27:08

PREMIERĂ-FEAR THE WALKING DEAD 3 / Avancronica primului episod din seria a treia „Fear The Walking Dead”



// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 26 mai 2017 / Au rămas mai puțin de două săptămâni până ce AMC va difuza în premieră primul episod al celei de-a treia părți a serialului horror „Fear The Walking Dead”, care arată ce se întâmplă cu civilizația după infecția cu virusul care transformă oamenii în morți-vii sau „zombie”. Premiera sezonului al treilea este programată simultan cu cea din SUA luni, 5 iunie, de la ora 4.00 dimineața și reluată în aceeași zi de la ora 22:00.

Pentru cine nu știe, serialul este unul de atmosferă, sumbru, destinat unui public adult cu nenumărate scene de violență și care se remarcă prin înfățișarea realistă a traumelor fizice produse în abundentele scene de crimă și ucidere din fiecare episod.

Am vizionat online primele trei episoade al seriei a treia și prima impresie este că genul horror din care face parte serialul este cu supra de măsură servit. Sezonul al treilea începe cu Madison, fiica sa Alice și Travis care sunt capturați de un grup de soldați undeva la granița dintre fostele Mexic și SUA și închiși într-o bază militară unde cei care i-au capturat fac experimente cu virusul care transformă oamenii în morți-vii. Militarii cronometrează timpul care trece de la uciderea unui om și până ce acesta „reînvie” sub formă de zombie.

Travis îl descoperă pe Nick închis într-un soi de laborator de experimente, unde intră la rândul lui în „șirul morții”, așteptându-și execuția experimentală. Madison și Alicia sunt închise de Troy, liderul militarilor, separat, într-un birou al bazei militare.

AMC promovează seria a treia comunicând faptul că de data aceasta personajele vor evolua neașteptat, influențate de efectele apocalipsei, dar și de dorința de supraviețuire: Madison nu mai are compasiune, spune comunicarea AMC, Travis își va schimba modul în care își apără familia, Nick a condus Colonia într-o capcană a militarilor și nu se mai consideră nemuritor, iar Alicia este marcată de faptul că a ucis un om.

După vizionarea primului episod, pot confirma că evoluția personajelor este diferită. De exemplu, Madison și Travis evadează aproape simultan de unde au fost închiși, dar modul în care Madison se luptă cu șeful militarilor Troy și îi înfige o lingură în arcada ochiului drept, amenințându-l că i-l scoate dacă nu îi eliberează, este deopotrivă de violent, visceral și greu de urmărit chiar și pentru amatorii genului horror și da, face notă discordantă cu compasiunea pe care personajul a arătat-o cu diferite ocazii în cele două sezoane anterioare. Scena cu lingura în ochiul șefului militarilor este mai violentă decât nenumăratele capete de zombie zdrobite de Travis, aruncat în groapa cu transformați drept pedeapsă pentru că a încercat să evadeze.

Scenariul primului episod al seriei se bazează la început pe scene statice, cu încărcătură psihologică, de relaționare între personaje, ce acumulează tensiune, dar apoi explodează într-o accelerare de acțiune și violență, care cresc în dramatism și intensitate până în momentul în care în baza militară aterizează un elicopter.

Aflăm că liderul militarilor are un frate, Jack, care a venit cu elicopterul și care este nemulțumit de aroganța celui care face experimente pe oameni. Aflăm că misiunea era să intre în baza militară, să ia combustibil și să se întoarcă de unde a venit și mai aflăm că cei doi ascultă de tatăl lor, invocat ca o instanță superioară deopotrivă respectată și temută.

O nouă explozie de violență întrerupe calmul când baza militară este invadată de zombie și toți, inclusiv Travis și Madison și familia lor scapă în ultima clipă, unii cu elicopterul (Travis) și alții cu un convoi de mașini de teren (Madison).
Marele șoc al noului sezon vine însă în episodul al doilea.

Despre asta vă spun după ce îl urmăriți pe primul, luni, 5 iunie, de la ora 4.00 dimineața, sau în aceeași zi de la ora 22:00.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL