×

Cinema -- Data și ora publicării: 28.06.2017 15:10:44

BUZZCEE-ACTORI CELEBRI-PARTICIPARE (conține UPDATE) / Mai mulți actori și regizori celebri vor participa la a doua ediție BUZZ CEE



București (MEDIA EXPRES) / 28 iun 2017 / A doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, care va avea loc în perioada 4 – 9 iulie 2017, la Buzău, programează întâlnirea spectatorilor cu mai mulți actori și regizori renumiți în cadrul unor proiecții speciale, printre care actrițele Diana Cavallioti, Ana Ularu și Manuela Hărăbor, actorul turc Ismail Demirci (foto) și regizorul Nae Caranfil.

(UPDATE: 7 iulie - actorul Ismail Demirci nu mai vine la festival, spun organizatorii, din cauza unor filmări decalate care nu-i mai permit deplasarea.)

Seria proiecțiilor speciale începe din prima seară a festivalului, cu „Ana, mon Amour” (România, 2017), film câştigător al Ursului de Argint pentru montaj la Berlinale 2017, marţi, 4 iulie 2017, de la ora 22:00, în sala Teatrului George Ciprian Buzău, cu Diana Cavallioti, interpreta rolului principal feminin. Pelicula este nerecomandată persoanelor sub 18 ani.

Miercuri, 5 iulie, de la ora 21:30, are loc cea de-a doua proiecție specială din cadrul BUZZ CEE, „The Man Who was Thursday” (SUA, 2016), în prezența regizorului Balasz Just și a actriței Anei Ularu. Proiecția este nerecomandată persoanelor sub 15 ani și va putea fi vizionată la sala Teatrului George Ciprian Buzău.

Tot miercuri, 5 iulie, de la ora 21:00, la Casa Berarilor, în prezența Irinei Margareta Nistor (vocea casetelor video), are loc proiecția documentarului HBO „Chuck Norris vs. Communism” (România, 2015). Evenimentul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Irina Margareta Nistor. Locurile sunt limitate.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansare, joi, 6 iulie, de la ora 19:00, la sala Teatrului George Ciprian din Buzău, se va desfășura proiecția specială a filmului „Pădureanca” (România, 1987) cu Manuela Hărăbor, care a devenit faimoasă odată cu interpretarea rolului Siminei în acest film. Aceasta va fi prezentă la proiecție și la o sesiune de întrebări și răspunsuri, după film.

Filmul "The Letterbox"/"Cutia de scrisori" (Turcia, 2016), regizat de Barış Kırımşelioğlu va fi prezentat vineri, 7 iulie, ora 19:00, la Sala Teatrului George Ciprian, cu participarea actorului Ismail Demirci, cunoscut pentru rolul sultanului Murad, din serialul turcesc "Kösem", difuzat și în România.

În premieră europeană, la BUZZ CEE, în cadrul competiției de documentar BUZZ CEE, publicul va putea viziona documentarul israelian „Invizibili în Mosul”, care prezintă lupta împotriva Statului Islamic din perspectiva locuitorilor din zonă. Proiecția va avea loc joi, 6 iulie, la ora 20:00, în prezența regizorului, Itai Anghel (cu rădăcini în România), care va participa și la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Duminică, 9 iulie, buzoianul Adelin Petrişor vine la BUZZ CEE pentru a fi alături de publicul participant la proiecţiile a două dintre reportajele sale: „Coreea de Nord, nimic de invidiat” şi „Mai rău decât animalele”. Proiecţiile se vor desfăşura de la ora 17.00, la Sala Teatrului George Ciprian.

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film BUZZ CEE îşi propune să atragă atenţia asupra unor producţii realizate de regizori femei din Europa Centrală şi de Sud-Est, în secţiunea necompetiţională BUZZ Women. Spectatorii vor putea urmări lungmetrajul „Dublu”, regizat de Catrinel Dănăiaţă (România, 2016), documentarul „Blocul” (România – Marea Britanie, 2016), în regia Mariei Salaru şi câteva scurtmetraje din regiune. Proiecţiile vor avea loc sâmbătă, 8 iulie şi duminică, 9 iulie, la Sala Amfiteatru (Muzeul Judeţean) şi Sala Teatrului George Ciprian.

Programul complet al filmelor din cadrul celei de-a doua ediţii a BUZZ CEE este disponibil pe website-ul festivalului: http://www.buzzcee.ro/. Intrarea la toate proiecţiile de film din cadrul festivalului este gratuită.

BUZZ CEE este un festival organizat de asociația CulturaALL și realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Buzău – Consiliul Local Buzău. Sponsori: Cinelab, Winmarkt, Vincon România, AQUA Carpatica. Maşina oficială: Ford Proleasing Motors. Parteneri: Teatrul George Ciprian Buzău, Institutul Balassi. Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Campus TV, Radio Campus, Viața Buzăului, Cinefan.ro, Institutul Balassi, aarc.ro, Media Expres

CulturaALL este o asociație dedicată promovării culturii românești și europene, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relațiile culturale între România și țările din Europa.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL