×

Programe TV -- Data și ora publicării: 18.07.2017 12:38:51

DISCOVERY-SHARK WEEK-EDIȚIA 29 / Michael Phelps apare în noua ediție Shark Week de pe Discovery Channel



București (MEDIA EXPRES) / 18 iul 2017 / Discovery Channel difuzează o nouă ediție Shark Week în săptămâna 24-30 iulie, capul de afiș fiind de data aceasta Michael Phelps, asul natației și cel mai decorat olimpic din toate timpurile, cu 28 de medalii.

Michael Pelps va putea fi văzut la Discovery în fiecare seară, de pe 24 până pe 30 iulie, începând cu ora 23.00.

Aflată la a 29-a ediție, „Shark Week “ este o temă tradițională de vară la Discovery, care este însoțită de prezentarea celor mai noi descoperiri ştiinţifice şi ştiri despre rechini prin intermediul paginii de Facebook si al website-ului http://sharkweek.discovery.ro/.

Promo-ul ediției de anul acesta este disponibil la adresa https://youtu.be/vqtYOYrgcKs.

Discovery difuzează șapte programe în cadrul Shark Week:

„Școala rechinilor cu Michael Phelps” – luni 24 iulie, de la ora 23.00, în care Michael Phelps face echipă cu Doc Gruber şi Tristan Guttridge de la Laboratorul pentru Rechini din Bimini, ca să se documenteze despre rechini. Cei doi îşi propun să spulbere mituri şi prejudecăţi foarte răspândite, să-l înveţe pe Phelps să se scufunde printre rechini în condiţii de siguranţă şi chiar să-şi păstreze calmul când un rechin cap-de-ciocan înoată la mai puţin de un metru deasupra lui. În plus, Michael Phelps are şansa să vadă de foarte aproape ce putere incredibilă are un mare rechin alb. 

„Rechini contra crocodili” – marți 25 iulie, de la ora 23.00, este un program în care Dr. Mark Meekan şi conservaţionistul Paul de Gelder pleacă într-o expediţie într-unul dintre cele mai populare locuri din lume pentru rechini: o zonă sălbatică şi izolată, numită Peninsula Cobourg şi situată în nordul Australiei. Meekan ajunge acolo ca să numere exemplare şi specii de rechini în cadrul proiectului Global FinPrint, organizat de compania Vulcan, iar Paul de Gelder i se alătură fiindcă a auzit că acolo rechinii şi crocodilii se luptă pentru ţestoasele de mare. Ce se întâmplă când nişte crocodili de aproape cinci metri lungime intră în apele pline de rechini?

„Rechinii din Los Angeles” – miercuri 26 iulie, de la ora 23.00 este o emisiune realizată de-a lungul coastei Los Angeles unde apar tot mai mulţi mari rechini albi, care par să vâneze indiferent de sezon. Dr. Chris Lowe, Directorul Laboratorului pentru Rechini CSULB, vrea să afle de ce. Cercetările sale îl poartă spre Insula Guadalupe, în largul coastei Mexicului, unde găseşte răspunsul.

„Marele rechin alb: noi detalii” – joi 27 iulie, de la ora 23.00 prezintă o plajă izolată de pe coasta centrală a Californiei care din doi în doi ani, în luna octombrie din 2008, 2010, 2012 şi 2014, a devenit scena unor atacuri ale marilor rechini albi. Să fie oare vorba despre aceiaşi rechini, care s-au întors în mod repetat? Şi oare atacurile vor continua şi în octombrie 2016? Dr. Michael Domeier e de părere că la mijloc ar putea fi ceva mai mult decât o simplă coincidenţă tragică. Ajutat de Ralph Collier şi Cal Lutheran, experţi în rechini, şi folosind tehnologii de urmărire prin satelit şi de studiere a ADN-ului, Dr. Domeier îşi doreşte acum să rezolve o dată pentru totdeauna acest mister.

„Rechinul cap-de-ciocan: apetit ucigaș” – vineri 28 iulie, de la ora 23.00 prezintă mai mulţi rechini uriaşi cap-de-ciocan care se adună în largul zonei Bimini din Bahamas la începutul lui noiembrie. Tristan Guttridge, unul dintre cei mai importanţi cercetători care studiază rechinii, le montează dispozitive de monitorizare acestor creaturi de obicei solitare şi le urmăreşte, ca să afle de ce. Multe exemplare par să fie femele gestante, după cum arată ecografia uneia dintre ele. Guttridge e de părere că ele îşi petrec iarna în Bimini ca să-şi poată hrănii puii încă nenăscuţi, după care se îndreaptă spre ţărmurile Floridei, ca să vâneze rechinii comuni cu înotătoare negre, care migrează în zonă.

„Marii rechini albi din Madagascar” – sâmbătă 29 iulie, de la ora 23.00 prezintă Madagascarul, un loc unde atât marii rechini albi, cât şi rechinii-tigru sunt specii declarate „dispărute” din apele locale. Un rechin căruia i s-a montat un dispozitiv de monitorizare în Africa de Sud a călătorit 2.400 de kilometri, urcând de-a lungul coastei Africii, către Madagascar. Craig O'Connell şi echipa lui fac la rândul lor această călătorie lungă, ca să ajungă pe insulă şi să afle dacă nu cumva Madagascarul va deveni următoarea destinaţie preferată de marii rechini albi.

Seria Shark Week de anul acesta se încheie cu emisiunea „Phelps contra rechinilor” – duminică 30 iulie, de la 23.00, emisiunea în care Michael Phelps, deținătorul a 39 de recorduri mondiale și a 23 de medalii olimpice de aur, ia parte la cea mai originală încercare din viața sa, o cursă contra rechinilor.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL