Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:18.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Cinema 04.08.2017 18:20:08
DIVAN FILM FESTIVAL-PROGRAM / Divan Film Festival aduce 18 lungmetraje din care 15 în premieră în România
București (MEDIA EXPRES) / 4 aug 2017 / Divan Film Festival a anunțat primele detalii din programul pentru ediția din 2017 care se va desfășura la Craiova în 18-20 august și la Port Cultural Cetate din județul Dolj în 21-26 august, cu un număr record de 18 filme în proiecție, dintre care 15 în premieră națională.

Festivalul organizat de Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu” se remarcă de asemenea prin lipsa filmelor românești de lungmetraj din program dar și prin includerea în selecție a unor filme care nu sunt recomandate minorilor sub 16 ani, fapt ușor explicabil dat fiind tema ediției: „Balkan Love”.

Printre filmele nerecomandate minorilor sub 16 ani sunt “Humidity”/”Vlaznost” (r. Nikola Ljuca, Serbia/Grecia/Olanda, 2016) - prezentat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin din 2017 despre un cuplu din care dispare femeia, care se petrece în mare parte în Belgrad în cluburile de noapte, ca și „Afterparty”/”Afterparti” (r. Luka Bursac, Serbia, 2017), despre un barman care în căutarea celebrității se pregătește să joace într-o producție... românească pentru adulți.

„Humidity” este filmul care deschide secțiunea festivalului în Portul Cultural Cetate, luni, 21 august, de la ora 21:30, iar “Afterparty” va fi difuzat joi, 24 august, în aceeași locație și de la aceeași oră.

Filmul-șoc al ediției 2017 rămâne, însă, potrivit unui comunicat de presă difuzat de organizatorii festivalului, filmul „Transmania” (Croația, 2016), realizat sub forma unui omnibus (filme separate reunite sub aceleași coperți) de către 15 co-regizori care au putut viziona doar ultimul minut al segmentului anterior.

„Rezultatul este șocant, se arată în comunicatul difuzat pe site-ul Divan Film Festival, o constantă fiind practicile sexuale de nişă în decor urban. De la banalitatea apartamentului propriu, la promiscuitatea clubului cu dublă întrebuințare, unde se produc filme pornografice cu amatori, dragostea (fizică, dar nu numai) e omniprezentă”.

“Transmania” va fi difuzat marți, 22 august, de la ora 18.00, la Gara Fluvială din cadrul Portului Cultural Cetate.

Programul festivalului, dispoibil online la adresa http://divanfilmfestival.ro/program/ va fi completat cu titlurile scurtmetrajelor și alte evenimente în perioada următoare. Ca și la BuzzCee, celălalt festival dedicat filmelor mai puțin sau deloc distribuite în România și provenind din sud-estului Europei, intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele.

Festivalul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Centrului Național al Cinematografiei, Consiliului Județean Dolj, Uniunii Cineaștilor din România și Institutului Cultural Român.
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.