Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:18.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Autorităţi 10.08.2017 10:55:08
MUX1-TVR-EXCLUSIVITATE / CNA a avizat consultativ favorabil rezervarea MUX 1 pentru TVR
București (MEDIA EXPRES) / 10 aug 2017 / Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a avizat consultativ, favorabil, la 10 august, modificarea strategiei pentru digitalizarea terestră în vederea rezervării multiplexului 1 pentru programele televiziunii publice, stabilită prin modificarea H.G. 403/2013.

Comunicarea din partea Guvernului către CNA a fost înregistrată cu numărul 6505 / 28 mai 2017, vine de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, iar discutarea în ședința publică din 10 august s-a făcut cu trecerea în revistă a unor puncte de vedere de la Ser­viciul Juridic (SJR) și Biroul Li­cențe-Autorizări din cadrul CNA și Biroul Reglementări.

Petre Dincă, de la Reglementări, a spus că obiectul modificării este re­zer­varea multiplexului pen­tru televiziunea publică. "Motiva­ția este în nota de funda­mentare și nu am ce să completez. La nivelul meu de consilier e greu de spus o părere, nu am participat la consultările de la nivelul ministerului. Sunt limitat la ce se prezintă în nota de fundamentare".

Răzvan Frînculescu, directorul Biroului Licențe-Autorizări, a spus că nu are observații.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că s-a în­cercat o formulă de di­gitalizare în România și în prezent este singura soluție pentru deblocarea acesteia. "Toate acestea au fost ne­gociate cu CNA - Radu Teo­dorel și cu mine, Monica Gu­bernat". "Este o problemă cu lipsa angajaților la regle­mentare, o doamnă care a câștigat concursul nu a mai venit să se angajeze, nu-l mai putem scoate la concurs, domnul Dincă are tot dreptul să fie supărat pentru că el cen­trează, el dă cu capul", a mai spus Gubernat.

SJR are un punct de vedere favorabil, a relatat Răsvan Popescu, președin­tele de ședință, s-a întâmplat la fel și în alte țări.

"Sunt patru multi­plexuri la scară națională și din această situație în care nu e nicio înghesuială, primul multiplex poate fi rezervat Televiziunii publice", a spus Popescu. El a explicat că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este că România este o țară cablată în proporție de 90%, nu există interes pentru trans-misia terestră. "Televizi­unile au trecut în cablu și satelit și pot funcționa și așa. Când am mai scos licențe digitale pe regionale s-au alocat doar câte una, două. În aceste condiții multiplexele digitale terestre pot funcționa greu sau deloc".

Vasile Buda, mem­bru CNA, a spus că s-a ocupat o perioadă scurtă de digitalizare. "CNA nu a presat suficient ca să respectăm direc­tiva, ideea era să eli­berăm un anumit spectru. Ceea ce în prezent nu e ocupat. Din punctul de ve­dere al telespectatorilor di­gitalizarea este cea mai simplă și corectă soluție. Cu cablul nu o să avem niciodată 4k. În Scandinavia s-a di­gitalizat și radioul. Mașinile noi nu mai au CD-uri, totul e pe internet și digital. Scopul UE a fost să eliberăm o parte din eter. Iar acum, noi pro­cedăm ca și cum am avea mașini cu carburator și mai suflăm jiclorul de ralanti".

Răsvan Popescu a propus aviz favorabil, pentru care toți membrii CNA prezenți în ședință, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gu­ber­nat, Vasile Buda, Orsolya Bor­sos și Florin Gabrea au vo­tat în una­nimitate "pentru".
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.