Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:18.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 _Comunicaţii 11.08.2017 13:24:59
SES-PROGRES TEHNOLOGIC / SES este primul operator comercial care va folosi realimentarea sateliților pe orbită
București (MEDIA EXPRES) / 11 aug 2017 / SES este din nou în avangarda tehnologiei în era spațială a telecomunicațiilor după ce a anunțat recent că va fi primul client pentru realimentarea unui satelit pe orbită, serviciu oferit de compania americană MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA).

Primul satelit care va beneficia de extinderea duratei de viață folosind realimentarea orbitală a fost construit de compania Space Systems Loral (SSL), deținută de MDA și unul dintre furnizorii principali la nivel mondial de vehicule spațiale.

SES este primul client comercial care va folosi sistemul de realimentare și poate activa acest serviciu oricând este necesar, cu întreruperea minimă a operațiunilor derulate prin intermediul vehiculului spațial. Contractul semnat cu MDA și anunțat în luna iunie 2017 include de asemenea opțiunea realizării mai multor extinderi de durată de viață a mai multor sateliți.

Pentru realizarea misiunii, SES va colabora cu o companie nouă, Space Infrastructure Services (SIS), având ca obiect de activitate comercializarea sofisticatelor proceduri de „service” satelitar. SIS a fost desemnată de SSL să proiecteze și să construiască un vehicul spațial destinat întreținerii sateliților pentru prima oară în beneficiul unui program al agenției de apărare a Statelor Unite „US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) denumit „Robotic Servicing of Geosynchronous Satellites” (RSGS). Obiectivele acestui program au fost să inspecteze, repare, să relocheze și să aducă îmbunătățiri sateliților geosincroni. Misiunea are ca scop și includerea unei încărcături de realimentare a sateliților care folosesc combustibil pentru manevrele spațiale, având ca efect extinderea duratei de viață a sateliților.

“Service-ul sateliților aflați pe orbită este de cea mai mare importanță pentru arhitectura viitoarei generații de sateliți pentru comunicații. Acesta permite operatorilor de satelit să aibă mai multă flexibilitate în gestionarea flotelor și satisfacerea cererilor clienților”, a declarat Martin Halliwell, Chief Technology Officer al SES, care a mai spus că astfel SES va obține venituri suplimentare de pe urma sateliților aflați deja pe orbită.

Vehiculul de service spațial este planificat să fie lansat în anul 2021.
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.