×

Radio -- Data și ora publicării: 11.12.2014 13:08:00

CĂNCESCU-PREDEAL-ÎNCETARE EMISIE / CNA a refuzat pentru a doua oară prelungirea licenței Super FM Predeal



București (MEDIA EXPRES) / 11 dec 2014 / CNA a refuzat pentru a doua oară, la 11 decembrie, prelungirea licenței Super FM Predeal, operată de compania SC Canaris SRL din Brașov, care a aparținut președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu – în prezent cercetat penal pentru corupție -, după un prim refuz în ședința din 28 octombrie.

Licența Super FM Predeal expiră la 16 decembrie, moment în care radioul trebuie practic să înceteze emisia la Predeal, pe frecvența 106.40 MHz, pe care SC Canaris SRL o deține din 17 martie 1998.

Reprezentanții companiei au cerut modificarea grilei la Predeal cu retransmisia integrală a Super FM Brașov, fiind motivată de companie pe fondul situației financiare dificile.

La 28 octombrie respingerea licenței s-a făcut în baza art. 10 alin 3 - „În calitate de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, Consiliul are obligaţia să asigure: a) respectarea exprimării pluraliste de idei şi de opinii în cadrul conţinutului serviciilor media audiovizuale transmise de furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României; b) pluralismul surselor de informare a publicului; c) încurajarea liberei concurenţe; d) un raport echilibrat între serviciile de programe cu acoperire naţională şi serviciile locale, regionale ori tematice; e) protejarea demnităţii umane, a dreptului la propria imagine şi protejarea minorilor; f) protejarea culturii şi a limbii române, a culturii şi limbilor minorităţilor naţionale”).

Reprezentanții companiei au declarat în fața CNA că nu au încălcat acest articol, consideră decizia CNA intempestivă, compania nu a fost notificată sau sancționează că încalcă legea în prealabil, în baza acestui articol, iar decizia CNA de scoatere a radioului din piață va aduce atingere concurenței pe piața radio în Predeal.

CNA nu a prelungit licența din Predeal în ședința din 28 octombrie ca efect al neîntrunirii numărului minim de voturi, șase.

Și de data aceasta, în ședința CNA din 12 decembrie 2014, au votat pentru prelungirea licenței doar cinci membri CNA: Monica Gubernat, Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea, în vreme ce Florin Gabrea, Valentin Alexandru Jucan, Roland Turos și Laura Georgescu au votat împotrivă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL