×

ONG -- Data și ora publicării: 05.10.2015 15:35:36

PROTECȚIA DATELOR-ANIMAȚIE / Protecția datelor personale este promovată prin spoturi animate pe internet



București (MEDIA EXPRES) / 5 sep 2015 / Organizația pentru apărarea drepturilor omului Active Watch a anunțat că organizează în cadrul proiectului "Protecția datelor personale este un drept fundamental!" o dezbatere și lansarea a șase spoturi de animație despre protecția vieții private în mediul online, în cadrul festivalului Anim'est, miercuri, 7 octombrie.

Agenția va prezenta diverse animații folosite în campanii civice și va lansa șase spoturi de animație prezentând situații din viața de zi cu zi în care se poate pierde controlul asupra datelor personale și asupra intimității, folosind neavizat tehnologia.

De asemenea, organizația își propune să afle în cadrul unei discuții libere cum poate sprijini animația activismul civic și să identifice căi de colaborare între realizatorii de animație și organizații neguvernamentale sau activiști independenți din zona drepturilor omului.

Au confirmat prezența la eveniment: Laszlo Demeter (realizatorul celor șase animații, Reea.net), Paul Mureșan (regizor de animație, câștigătorul competiției naționale Anim’est 2014), Lavinia Chiburte (coordinator proiecte la Centrul de Resurse pentru participare publică - Ce-Re), Bogdan Manolea (director executive al Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI).

Evenimentul va avea loc miercuri, 7 octombrie, orele 18.30, pe bd. Carol, nr. 53.

Evenimentul este parte a proiectului "Protecția datelor personale este un drept fundamental!", derulat de Asociația pentru Tehnologie și Internet, ActiveWatch și Fundația pentru o Societate Deschisă și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Lansat în urmă cu un an, proiectul își propune să crească gradul de informare și implicare legat de acest subiect, în condițiile unei lipse de informații utile în limba română despre dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal.

Active Watch dorește să aducă în atenția mass-media și a publicului larg importanța datelor cu caracter personal, inclusiv prin explicarea de tehnologii și echipamente ce sunt folosite pentru protecția vieții private (Privacy Enhancing Technologies).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL