Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 ONG 04.08.2016 17:22:59
CNA-ȘEDINȚE-TRANSMISIE ONLINE / Active Watch și CJI protestează față de blocarea transmisiei online a ședințelor CNA
București (MEDIA EXPRES) / 4 aug 2016 / ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent condamnă comportamentul abuziv al președintei de ședință a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, și cer membrilor Consiliului să respecte și să pună în aplicare urgent normele interne care prevăd transmiterea live a ședințelor de Consiliu, potrivit unui comunicat de presă difuzat la 4 august.

De asemenea, cele două organizații vor sesiza comisiile parlamentare de cultură, artă și mass-media cu privire la încălcarea cu bună știință a Regulamentului de Organizare și Funcționare de către Monica Gubernat, se mai arată în comunicat.

Organizațiile de media arată că preşedintele de şedinţă, Monica Gubernat, a întrerupt la 4 august, "abuziv", transmiterea live a ședinței Consiliului Național al Audiovizulului, ignorând normele interne adoptate în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF) încă din 2015, prin care ședințele Consiliului urmau a fi transmise live pe site-ul instituției.

Conform declarațiilor publicate de paginademedia.ro, Gubernat susține că nu ar fi avut cunoștință de instalarea echipamentelor de transmisie în ultimele zile sau de achiziționarea acestora.

Dacă este adevărat, se mai arată în comunicatul Active Watch și CJI, înseamnă că a dat dovadă de neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu. "Dacă dna Gubernat a știut că aceste echipamente au fost achiziționate și instalate, atunci decizia luată de domnia sa este abuzivă și discreționară, deoarece încalcă normele interne, adică articolul 27(7) din ROF al Consiliului (care este aplicat, oricum, cu peste 15 luni întârziere)"

Articolul prevede că "Începând cu data de 1 aprilie 2015, şedinţele Consiliului se vor transmite on-line pe pagina de internet a CNA, cna.ro".

ActiveWatch a susținut de acum doi ani necesitatea transmiterii live a ședințelor Consiliului, considerând că acesta reprezintă un “instrument de responsabilizare a membrilor CNA, de creștere a calității dezbaterilor din cadrul acestor ședințe, precum și un instrument prin care publicul poate judeca obiectiv argumentele expuse și modul în care membrii votează, contribuind astfel la creșterea credibilității acestei instituții.”

Discuțiile din ședințele publice ale CNA intră sub incidența legii liberului acces la informațiile de interes public, fiind informații care rezultă din activitatea unei instituții publice.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.