Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Radio 01.02.2017 15:36:17
CNA-LICENȚE RADIO-AMENZI / CNA aprobă transferul licențelor de radio fără acord prealabil contra unei amenzi de 10.000 de lei
București (MEDIA EXPRES) / 1 feb 2017 / Consiliul Naţional al Audiovizualului amendat cu câte 10.000 de lei companiile A2 Future Media SRL din Sibiu ce deține Radio Dorna din Vatra Dornei, Radio Transilvania LBM SRL din Oradea ce deține licenţele Radio Transilvania și Ştirea SRL din Oradea ce deține licenţele Partium Radio, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, pentru modificarea acționariatului și a datelor din licență fără acordul CNA.

Discutarea subiectelor a generat opoziția lui Gabriel Tufeanu, membru CNA, care a propus o amendă de 200.000 de lei justificând prin faptul că licențele au fost de fapt cumpărate indirect prin cumpărarea acțiunilor companiilor care le operează, în vreme ce frecvențele de radio „sunt acordate gratuit de statul român și nu se pot vinde, proprietarul trebuie schimbat doar printr-un concurs organizat de CNA”.

În contrast, vicepreședintele CNA Răsvan Popescu a susținut că ele fac parte din piața audiovizualului, legea nu interzice vânzarea lor și CNA trebuie să se pronunțe pe încălcarea legii – schimbarea acționariatului fără notificarea CNA -, nu să amendeze în baza unui principiu.

Membrii CNA au discutat despre un posibil tratament uniformizat al cazurilor de acest gen, după ce în anii trecuți firmele de radio care și-au schimbat acționariatul fără acordul CNA au fost sancționate fie cu somație publică, fie cu o amendă de 30.000 de lei, în cazul unui radio din Târgu Jiu.

În aceeași ședință, CNA a somat public compania On Air Studio SRL care deține licența Itsy Bitsy din Tulcea, deoarece la o modificare a sediului companiei din București realizată în urmă cu un an a uitat să ceară modificarea licenței și pentru frecvența din Tulcea, încălcând astfel termenul de 60 de zile prevăzut de art. 12 alin. (2) lit. a) din Decizia CNA nr. 277/2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală,

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitările de licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice ale unor companii noi, Inter Regional Media din SRL Craiova pentru Radioteleviziunea Severin din Drobeta Turnu Severin și Quality Media Cert SRL din Botoşani pentru Somax TV din Botoşani.

Ambele licențe noi de televiziune sunt de fapt preluarea unor televiziuni – prima defunctă, închisă anul trecut, și a doua în faliment. Din cauza legislației, CNA nu poate aproba vânzarea licențelor de televiziune cu difuzare prin cablu dacă firmele implicate în tranzacție au datorii neeșalonate la stat.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.