×

Radio -- Data și ora publicării: 01.02.2017 15:36:17

CNA-LICENȚE RADIO-AMENZI / CNA aprobă transferul licențelor de radio fără acord prealabil contra unei amenzi de 10.000 de lei



București (MEDIA EXPRES) / 1 feb 2017 / Consiliul Naţional al Audiovizualului amendat cu câte 10.000 de lei companiile A2 Future Media SRL din Sibiu ce deține Radio Dorna din Vatra Dornei, Radio Transilvania LBM SRL din Oradea ce deține licenţele Radio Transilvania și Ştirea SRL din Oradea ce deține licenţele Partium Radio, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, pentru modificarea acționariatului și a datelor din licență fără acordul CNA.

Discutarea subiectelor a generat opoziția lui Gabriel Tufeanu, membru CNA, care a propus o amendă de 200.000 de lei justificând prin faptul că licențele au fost de fapt cumpărate indirect prin cumpărarea acțiunilor companiilor care le operează, în vreme ce frecvențele de radio „sunt acordate gratuit de statul român și nu se pot vinde, proprietarul trebuie schimbat doar printr-un concurs organizat de CNA”.

În contrast, vicepreședintele CNA Răsvan Popescu a susținut că ele fac parte din piața audiovizualului, legea nu interzice vânzarea lor și CNA trebuie să se pronunțe pe încălcarea legii – schimbarea acționariatului fără notificarea CNA -, nu să amendeze în baza unui principiu.

Membrii CNA au discutat despre un posibil tratament uniformizat al cazurilor de acest gen, după ce în anii trecuți firmele de radio care și-au schimbat acționariatul fără acordul CNA au fost sancționate fie cu somație publică, fie cu o amendă de 30.000 de lei, în cazul unui radio din Târgu Jiu.

În aceeași ședință, CNA a somat public compania On Air Studio SRL care deține licența Itsy Bitsy din Tulcea, deoarece la o modificare a sediului companiei din București realizată în urmă cu un an a uitat să ceară modificarea licenței și pentru frecvența din Tulcea, încălcând astfel termenul de 60 de zile prevăzut de art. 12 alin. (2) lit. a) din Decizia CNA nr. 277/2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală,

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitările de licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice ale unor companii noi, Inter Regional Media din SRL Craiova pentru Radioteleviziunea Severin din Drobeta Turnu Severin și Quality Media Cert SRL din Botoşani pentru Somax TV din Botoşani.

Ambele licențe noi de televiziune sunt de fapt preluarea unor televiziuni – prima defunctă, închisă anul trecut, și a doua în faliment. Din cauza legislației, CNA nu poate aproba vânzarea licențelor de televiziune cu difuzare prin cablu dacă firmele implicate în tranzacție au datorii neeșalonate la stat.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL