×

Editorial -- Data și ora publicării: 28.03.2017 09:30:03

AKTA-CINEMARATON-LANSARE / AKTA lansează prima televiziune de filme românești CINEMARATON



București (MEDIA EXPRES) / 28 mar 2017 / Distribuitorul de televiziune prin cablu AKTA - DCS lansează la 30 martie prima televiziune de filme românești, cu denumirea CINEMARATON, atât în analogic bază, cât și în digital bază, în formatele SD și HD, cu emisie zilnică 24/7, potrivit reprezentanților companiei contactați de Media Expres.

Formatul televiziunii se remarcă prin includerea în grilă a filmelor de patrimoniu din cinematografia națională, dar Cinemaraton va difuza și filme realizate de producători independenți și cele mai importante case de producție din România.

Televiziunea va difuza peste 1.000 de titluri pe an, inclusiv filme de scurt si lung metraj, seriale, documentare, desene animate, interviuri cu actori si regizori - toate românești. Grila de programe include 10 filme de lung metraj pe zi, ordonate pe diverse tematici, în funcție de zilele săptămânii.

De exemplu, în fiecare zi de marți vor fi difuzate comedii sub genericul „CineComedia” - de la ora 20:00, joi filme istorice sub genericul „CineIstoria” - cu figuri istorice ca: Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Carol I, iar duminica filme de autor sub genericul „CineAutor” - cu filme românești de colecție prezentate chiar de către cei care le-au realizat.

Cinemaraton are în plan difuzarea a în jur de 100 filme noi pe lună, inclusiv seriale, scurt metraje și documentare.

Televiziunea va fi distribuită pentru început în rețeaua proprie prin cablu și fibră optică AKTA - DCS, va difuza publicitate - dar fără întreruperea filmelor - și va fi ulterior oferită pentru distribuție și altor operatori de cablu sau satelit.

Cinemaraton este condusă de Dan Voicu și are un număr de peste 20 de angajați, investiția pentru primul an de funcționare fiind de peste un milion de euro.

Potrivit site-ului CNA, licența CINEMARATON este deținută de compania Digital Cable Systems SA, al cărei acţionar principal este: Polynifin B.V. (Olanda) – 62.87328%.

Digital Cable Systems SA a fost fondată în anul 2005 prin fuziunea mai multor companii medii și mici de cablu, furnizând servicii de televiziune, internet si telefonie clienților rezidentiali, cu preponderență în mediul rural și în orașele mici, având în prezent ca arie de acoperire peste 3.000 de localități din 35 de județe.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL