Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:24.10.2017
Data ultimei ştiri: 23.10.2017 16:13:13
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Cinema 13.06.2017 15:26:25
TIFF-PREMII / Premiile TIFF 2017 au depășit 99.000 de euro
București (MEDIA EXPRES) / 13 iun 2017 / Premiile Transilvania International Film Festival (TIFF) încheiat la 11 iunie au depășit 99.300 de euro în bani și servicii potrivit listei câștigătorilor publicată pe site-ul evenimentului. Anul trecut premiile cu mențiunea valorii au fost de 34.500 de euro.

Trofeul festivalului (sponsorizat de Staropramen) a avut valoarea de 15.000 de euro și a fost câștigat de pelicula “My Happy Family”, în regia lui Nana Ekvtimishvili și Simon Gross.

Cea mai mare valoare a unui premiu, dar în servicii de postproducție, a fost de 30.000 de euro și a fost câștigată în cadrul sesiunii de proiecte noi – o premieră pentru TIFF - de către proiectul „The Man who Surprised Everyone”, de Natalya Merkulova și Alexey Chupov (Rusia).

Potrivit unui articol publicat de Cineuropa.org, filmul se petrece într-un sat izolat din Siberia, unde un rus decide să devină femeie ca metodă de a lupta împotriva unei boli. Familia și societatea rurală trebuie să accepte acest nou ego feminin.

În aceeași secțiune un alt premiu a depășit ca valoarea trofeul festivalului, premiul Eurimages pentru coproducție, în valoare de 20.000 euro, câștigat de „The Empty House”, de Rati Tsiteladze (Georgia).

Potrivit Cineuropa.org filmul se petrece în prima parte a anilor 1990 în Tbilisi, Georgia, fiind bazat pe fapte reale, și urmărește violența implacabilă a războiului civil dar și războiul care izbucnește în interiorul unei familii.

Aflat la a 16-a ediție, TIFF s-a desfășurat la Cluj în perioada 2-11 iunie fiind organizat de Tudor Giurgiu prin intermediul Romanian Film Promotion. Festivalul este membru al Alliance of Central and Eastern European Film Festivals (CENTEAST) și este finanțat printre altele de programul MEDIA - Europa Creativă. În 2011 TIFF a fost acreditat de către FIAPF, ceea ce îl plasează printre primele 40 cele mai importante festivaluri din lume, potrivi prezentării de pe site-ul tiff.ro.
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.