×

Cinema -- Data și ora publicării: 10.07.2017 07:10:00

BUZZ CEE-PREMII / Premiile ediției a doua BUZZ CEE - 2017



București (MEDIA EXPRES) / 10 iul 2017 / Premiul pentru scurtmetraj a revenit unui regizor din România și mențiunea juriului pentru documentar unui israelian cu rădăcini românești, la BUZZ CEE 2017, festivalul internațional de film dedicat Europei de sud-est, care s-a încheiat la 9 iulie la Buzău.

Premiul BUZZ CEE pentru lungmetraj a fost câștigat de filmul "Boy On The Bridge" / "Băiatul de pe pod", o dramă din Cipru, care a atras cele mai mari note din partea juriului format din actrița Maria Obretin, cri-ticul de film Irina Margareta Nistor și regizoarea din Germania Maria Hengge, câștigătoarea premiului BUZZ CEE pentru lungmetraj de la prima ediție a festivalului.

Premiul special al directorului artistic al festivalului, Aurelian Nica, a fost acordat filmului "The Letterbox" / "Cutia de scrisori", o producție din Turcia, un film proiectat la Buzău în premieră europeană, "cu un subiect care vorbește despre prietenie, ambiție și sensibilitate, iar festivalul nostru promovează și încurajează astfel de valori”, potrivit declarației directorului artistic al BUZZ CEE.
Short BUZZ, premiul pentru scurtmetraj, a fost câștigat de producția românească "4:15 PM Sfârșitul lumii". Și la această categorie, juriul a acordat o mențiune specială pentru "Who`s Afraid of The Dark" / "Cui i-e frică de întuneric", din Grecia, realizat în 2016 și prezentat pe site-ul festivalului la filme studențești.

Premiul Student BUZZ pentru scurtmetraj studențesc a fost câștigat de "Recoil" / "Recul", un film ucrainian despre un bărbat care vinde arme ambelor părți aflate în conflict în Ucraina, pentru a asigura educația fiului său. Juriul pentru acest premiu a fost format din Andreea Vasile (actriță), George Mihalcea (jurnalist) și Mihai Bauman (regizor).

„În primul rând, felicităm organizatorii pentru o foarte bună selecție a filmelor înscrise în competițiile de scurtmetraj. Cel mai bun film studențesc, în opinia noastră, s-a remarcat prin compoziția imaginii și atmosferă, iar mențiunea specială a fost pentru prestația actoricească remarcabilă. Cel mai bun film de scurtmetraj ne-a convins prin construcția unui Iisus memorabil, o producție care este în egală măsură filosofică și thriller și care oferă spectatorului o rară libertate de a alege și a gândi”, a fost motivația juriului rostită în cadrul festivității de premiere desfășurată sâmbătă, 8 iulie, pe scena Teatrului George Ciprian din Buzău, de către Mihai Bauman.

Premiul pentru documentar a fost câștigat de către docu-fiction-ul "Houston, We Have A Problem" / "Houston, avem o problemă", o coproducție Croația / Germania / Cehia / Slovenia. Juriul a mai acordat și un premiu special pentru documentarul "Invisibles in Mosul" / "Invizibili în Mosul", în regia lui Itai Anghel, un realizator având rădăcini evreiești din Iași.

„A fost foarte greu pentru noi să jurizăm atâtea producții de excepție și nu am putut să ne hotărâm doar asupra unui singur titlu. "Invizibili în Mosul" este un documentar care arată curaj în a vorbi despre partea mai puțin văzută a orientului”, a motivat Laura Baron (membră a juriului, alături de George Kalomenopoul din Grecia și Hans-Stefan Heyne din Germania) decizia de a acorda această mențiune specială.

Ediția a doua BUZZ CEE a numărat în sălile de proiecție peste 5.000 de spectatori, potrivit organiza-torilor, la cele 50 de lungmetraje, scurtmetraje, documentare și proiecții speciale care s-au aflat în programul festivalului timp de șase zile.

„Le mulțumim buzoienilor care au arătat că demersul nostru este unul benefic pentru ei și au fost prezenți în număr atât de mare la proiecțiile noastre. Interesul și bucuria pe care ni le-au transmis ne dau certitudinea că suntem pe drumul cel bun și abia așteptăm ediția a treia”, a declarat Mihaela Constantinescu, director BUZZ CEE.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL