Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Timp liber 01.08.2017 12:18:48
DORIN TUDORAN-ÎNTÂLNIRE / Dorin Tudoran se întâlnește cu publicul la Muzeul Literaturii Române
București (MEDIA EXPRES) / 1 aug 2017 / Profesorul universitar, criticul literar și comentatorul politic Ion Bogdan Lefter organizează o întâlnire cu poetul și eseistul Dorin Tudoran într-o ediție extraordinară a „Cafenelei critice”, joi, 3 august 2017, în grădina Muzeului Literaturii Române.

Întâlnirea este un prolog al Festivalului internaţional de poezie „Gellu Naum” la care Dorin Tudoran este invitat.

Potrivit anunțului făcut de Ion Bogdan Lefter, Dorin Tudoran este considerat unul dintre cei mai talentaţi scriitori ai „valului” lansat în literatura română în anii 1970, devine în prima parte a anilor ’80 o prezenţă tot mai incomodă pentru regimul comunist, ajungînd la dizidenţă şi apoi la exil.

Părăseşte România în 1985 şi se stabileşte în Statele Unite ale Americii, unde va continua să fie activ ca scriitor şi intelctual angajat etic şi politic, va edita reviste, va lucra pentru organizaţii de promovare a valorilor democratice în întreaga lume.

După căderea regimului comunist a revenit de multe ori în România şi în Republica Moldova, a fondat şi aici instituţii, i-au fost publicate cărţile, a fost premiat ş.a.m.d.

Dorin Tudoran este invitat la ediţia a doua a Festivalului internaţional de poezie „Gellu Naum”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în zilele de vineri 4 şi sîmbătă 5 august, în Bucureşti şi la Comana*.

În seara din ajun, joi 3 august, ”Cafeneaua critică” organizează în colaborare cu Muzeul Literaturii, în aer liber, în grădina de la sediul Muzeului, o discuţie cu Dorin Tudoran despre viaţa şi cariera sa. Prolog al Festivalului „Gellu Naum”!

“Cafeneaua critică” este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Din toamna lui 2011 dezbaterile “Cafenelei critice” au loc la Club A.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.