×

Editorial -- Data și ora publicării: 01.08.2017 17:54:42

HBO-FURT ELECTRONIC-VICTIMĂ / HBO a fost victima unui atac cibernetic



// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 1 aug 2017 / HBO a devenit în premieră victima unui atac cibernetic în SUA la sfârșitul lunii iulie, în urma căruia 1,5 TB* de informații au fost copiate ilegal, autorii atacului susținând că au furat inclusiv episoade nedifuzate din ultima serie „Game of Thrones”, potrivit presei internaționale.

Entertainment Weekly, care a difuzat primul informația, susține că un hacker a trimis e-mailuri duminică, 31 iulie, la mai mulți ziariști anunțând "performanța" și că va oferi spre download „Game of Thrones”, iar ziaristului care va difuza cel mai eficien informația îi va oferi un interviu în exclusivitate.

HBO nu a confirmat nici titlurile, nici cantitatea de date accesată ilegal, dar în dimineața zilei de 1 august președintele și CEO HBO Richard Plepler a transmis un e-mail angajaților în care a confirmat incidentul și furtul de date.

În aprilie 2017 un hacker a penetrat Netflix și a difuzat episoade din sezonul al cincilea al seriei „Orange Is the New Black” înaintea premierei din vară. În mai, un hacker a susținut că a furat „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, dar Disney a spus că informația a fost un hoax.

Cea mai mare victimă de la Hollywood a fost Sony în anul 2014, când aproximativ 100 terabytes de date au fost uploadate online (versus 1.5 TB în atacul HBO).

Presa americană mai notează că HBO a dus o adevărată ciberbătălie pentru a păstra episoadele „Game of Thrones” secrete și să împiedice conținutul să fie distribuit ilegal în special înainte de prima difuzare a episoadelor.

În sezonul al cincilea, primele patru episoade s-au "scurs" în online înainte de premieră, episoadele provenind de pe DVD-urile oferite în avans presei și insiderilor din industrie. HBO a încetat de atunci practica de a trimite episoade spre vizionare criticilor, în avans.

În același an, unele clipuri au fost publicate înainte de lansarea oficială provenind de la distribuitorii HBO din afara SUA - inclusiv imaginile cu moartea lui Jon Snow au apărut online înainte de difuzarea episodului final.

În urmă cu doar câteva săptămâni, un trailer pentru „Game of Thrones” destinat difuzării la Comic-Con a apărut pe YouTube înainte de târgul din San Diego.

Incidentele de acest fel au fost însă considerate scurgeri accidentale, în vreme ce evenimentul de la sfârșitul lunii iulie a fost primul în care HBO a fost victima unui atac cibernetic propriu-zis.

*TB este acronimul din engleză pentru "terrabyte", unitate de măsură a informației în mediul digital, n.red.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL