Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.10.2017
Data ultimei ştiri: 17.10.2017 15:16:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Cinema 04.08.2017 18:20:08
DIVAN FILM FESTIVAL-PROGRAM / Divan Film Festival aduce 18 lungmetraje din care 15 în premieră în România
București (MEDIA EXPRES) / 4 aug 2017 / Divan Film Festival a anunțat primele detalii din programul pentru ediția din 2017 care se va desfășura la Craiova în 18-20 august și la Port Cultural Cetate din județul Dolj în 21-26 august, cu un număr record de 18 filme în proiecție, dintre care 15 în premieră națională.

Festivalul organizat de Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu” se remarcă de asemenea prin lipsa filmelor românești de lungmetraj din program dar și prin includerea în selecție a unor filme care nu sunt recomandate minorilor sub 16 ani, fapt ușor explicabil dat fiind tema ediției: „Balkan Love”.

Printre filmele nerecomandate minorilor sub 16 ani sunt “Humidity”/”Vlaznost” (r. Nikola Ljuca, Serbia/Grecia/Olanda, 2016) - prezentat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin din 2017 despre un cuplu din care dispare femeia, care se petrece în mare parte în Belgrad în cluburile de noapte, ca și „Afterparty”/”Afterparti” (r. Luka Bursac, Serbia, 2017), despre un barman care în căutarea celebrității se pregătește să joace într-o producție... românească pentru adulți.

„Humidity” este filmul care deschide secțiunea festivalului în Portul Cultural Cetate, luni, 21 august, de la ora 21:30, iar “Afterparty” va fi difuzat joi, 24 august, în aceeași locație și de la aceeași oră.

Filmul-șoc al ediției 2017 rămâne, însă, potrivit unui comunicat de presă difuzat de organizatorii festivalului, filmul „Transmania” (Croația, 2016), realizat sub forma unui omnibus (filme separate reunite sub aceleași coperți) de către 15 co-regizori care au putut viziona doar ultimul minut al segmentului anterior.

„Rezultatul este șocant, se arată în comunicatul difuzat pe site-ul Divan Film Festival, o constantă fiind practicile sexuale de nişă în decor urban. De la banalitatea apartamentului propriu, la promiscuitatea clubului cu dublă întrebuințare, unde se produc filme pornografice cu amatori, dragostea (fizică, dar nu numai) e omniprezentă”.

“Transmania” va fi difuzat marți, 22 august, de la ora 18.00, la Gara Fluvială din cadrul Portului Cultural Cetate.

Programul festivalului, dispoibil online la adresa http://divanfilmfestival.ro/program/ va fi completat cu titlurile scurtmetrajelor și alte evenimente în perioada următoare. Ca și la BuzzCee, celălalt festival dedicat filmelor mai puțin sau deloc distribuite în România și provenind din sud-estului Europei, intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele.

Festivalul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Centrului Național al Cinematografiei, Consiliului Județean Dolj, Uniunii Cineaștilor din România și Institutului Cultural Român.
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.