Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.10.2017
Data ultimei ştiri: 17.10.2017 15:16:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 __Televiziune 09.08.2017 15:51:31
TVR-EMISIUNI / "Starea nației" revine la Televiziunea Română
București (MEDIA EXPRES) / 9 aug 2017 / Dragoș Pătraru revine la televiziunea publică după un an la Digi24, cu emisiunea "Starea naţiei" și promisiunea că o va finanța din încasările din publicitate, potrivit unui comunicat al TVR care anunță că noul sezon va debuta pe 4 septembrie, iar producția va fi difuzată pe TVR 1 la 22,30, cu reluare la ora 6.00 și după amiaza, pe TVR 2. De asemenea, producția va fi disponibilă și pentru românii din străinătate, pe TVR Internațional.

Dintr-un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv, reiese că emisiunea "Starea naţiei" era asociată de respondenți cu televiziunea publică, iar Pătraru era perceput, chiar și la multe luni după plecarea de la TVR, în topul vedetelor postului.

Irina Radu, Preşedintele Director General al TVR, a declarat: ”TVR a avut rezultate de audiență foarte bune, cât timp Starea nației a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înțelegem, noi, toți cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni și pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiție pentru a realiza efectiv aceste funcții este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa și informa. Abia atunci putem spune că ne îndeplinim minsiunea publică. Este ceea ce încerc să fac la TVR împreună cu echipa mea, prin aducerea unor vedete și a unor producții care să pozitioneze televiziunea publică la un nivel demn de o instituție care se află în casele românilor de peste 60 de ani”.

Irina Radu a spus că ”a fost și condiția lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanțată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea nației a adus nu doar cifre foarte bune de audiență TVR-ului, ci și un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producții. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producții în grila noastră.”

TVR 1 a înregistrat, în perioada 23 septembrie 2014 - 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii "Starea naţiei" (luni-joi 22:30-23:30), un rating* mediu de 2,6% şi o cotă medie de piaţă** de 7,2 % la nivel naţional cifre de audienţă, cifre de aproape patru ori mai bune decât cele înregistrate pe aceleaşi interval orar, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, când emisiunea nu s-a mai aflat în grilă: rating mediu de 0,7% şi o cotă medie de piaţă de 2 % la nivel naţional.

Dragoş Pătraru a declarat: ”Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunțați că nu se știe dacă vom mai putea fi plătiți. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situația revine la normal. Mergând prin țară, cei mai mulți dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Mi-aduc aminte că la Piatra Neamț un domn a venit la întâlnirea cu mine însoțit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea”. ”Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credința mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democrație tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forța să se detașeze total de luptele politice și să slujească interesul public, readucându-i pe români în fața televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR”, a mai precizat Pătraru.

Lansată în anul 2013 la România TV, dar cunoscând succesul la televiziunea publică, emisiunea "Starea naţiei" îşi propune să taxeze derapajele de orice fel, folosind umorul. ”Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare”, spune Dragoş Pătraru.

Din echipa "Starea naţiei" mai fac parte Mihai Radu, Gabriel Drogeanu și Dan Panaet, care scriu textele emisiunii, producătorii Raluca Damian și Mirela Oprea, jurnaliștii Elena Șerban și Dalia Tăbăcaru, reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) și Cristina Hurdubaia (Ceasul bun), actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman. Pe partea de regie, montaj şi grafică, Starea naţiei mizează pe Adi Butoi, Mădălin Gioancă și Dragoș Vâţă. Voice-over este Adrian Blaj, iar vocea de pe parodiile cântate îi aparține Georgianei Mototolea.

Dragoș Pătraru a intrat în presă în anul 1996, la ziarul Prahova, din Ploiești. Are un masterat în Comunicare și Relaţii Publice, la Facultatea de Litere, din cadrul Universității Bucureşti. A mai lucrat la radio Contact, Prahova TV, publicaţia altPHel, iar din 2013, conduce proiectul personal "Starea naţiei". Emisiunea a fost difuzată câte un sezon de posturile România TV și Digi 24 și două sezoane de TVR, unde revine din această toamnă.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).
Sursa: Kantar Media, Copyright: ARMA, Prelucrare: SRTv
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.