Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.10.2017
Data ultimei ştiri: 17.10.2017 15:16:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Autorităţi 10.08.2017 10:55:08
MUX1-TVR-EXCLUSIVITATE / CNA a avizat consultativ favorabil rezervarea MUX 1 pentru TVR
București (MEDIA EXPRES) / 10 aug 2017 / Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a avizat consultativ, favorabil, la 10 august, modificarea strategiei pentru digitalizarea terestră în vederea rezervării multiplexului 1 pentru programele televiziunii publice, stabilită prin modificarea H.G. 403/2013.

Comunicarea din partea Guvernului către CNA a fost înregistrată cu numărul 6505 / 28 mai 2017, vine de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, iar discutarea în ședința publică din 10 august s-a făcut cu trecerea în revistă a unor puncte de vedere de la Ser­viciul Juridic (SJR) și Biroul Li­cențe-Autorizări din cadrul CNA și Biroul Reglementări.

Petre Dincă, de la Reglementări, a spus că obiectul modificării este re­zer­varea multiplexului pen­tru televiziunea publică. "Motiva­ția este în nota de funda­mentare și nu am ce să completez. La nivelul meu de consilier e greu de spus o părere, nu am participat la consultările de la nivelul ministerului. Sunt limitat la ce se prezintă în nota de fundamentare".

Răzvan Frînculescu, directorul Biroului Licențe-Autorizări, a spus că nu are observații.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că s-a în­cercat o formulă de di­gitalizare în România și în prezent este singura soluție pentru deblocarea acesteia. "Toate acestea au fost ne­gociate cu CNA - Radu Teo­dorel și cu mine, Monica Gu­bernat". "Este o problemă cu lipsa angajaților la regle­mentare, o doamnă care a câștigat concursul nu a mai venit să se angajeze, nu-l mai putem scoate la concurs, domnul Dincă are tot dreptul să fie supărat pentru că el cen­trează, el dă cu capul", a mai spus Gubernat.

SJR are un punct de vedere favorabil, a relatat Răsvan Popescu, președin­tele de ședință, s-a întâmplat la fel și în alte țări.

"Sunt patru multi­plexuri la scară națională și din această situație în care nu e nicio înghesuială, primul multiplex poate fi rezervat Televiziunii publice", a spus Popescu. El a explicat că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este că România este o țară cablată în proporție de 90%, nu există interes pentru trans-misia terestră. "Televizi­unile au trecut în cablu și satelit și pot funcționa și așa. Când am mai scos licențe digitale pe regionale s-au alocat doar câte una, două. În aceste condiții multiplexele digitale terestre pot funcționa greu sau deloc".

Vasile Buda, mem­bru CNA, a spus că s-a ocupat o perioadă scurtă de digitalizare. "CNA nu a presat suficient ca să respectăm direc­tiva, ideea era să eli­berăm un anumit spectru. Ceea ce în prezent nu e ocupat. Din punctul de ve­dere al telespectatorilor di­gitalizarea este cea mai simplă și corectă soluție. Cu cablul nu o să avem niciodată 4k. În Scandinavia s-a di­gitalizat și radioul. Mașinile noi nu mai au CD-uri, totul e pe internet și digital. Scopul UE a fost să eliberăm o parte din eter. Iar acum, noi pro­cedăm ca și cum am avea mașini cu carburator și mai suflăm jiclorul de ralanti".

Răsvan Popescu a propus aviz favorabil, pentru care toți membrii CNA prezenți în ședință, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gu­ber­nat, Vasile Buda, Orsolya Bor­sos și Florin Gabrea au vo­tat în una­nimitate "pentru".
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.