Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.10.2017
Data ultimei ştiri: 17.10.2017 15:16:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 __Televiziune 10.08.2017 14:45:00
CINEMARATON-SATELIT-LICENȚĂ / Cinemaraton are licență prin satelit și se va distribui și prin alte rețele
București (MEDIA EXPRES) / 10 aug 2017 / Televiziunea de filme românești Cinemaraton aparținând Digital Cable Systems / AKTA iese pe satelit la nivel național și internațional și va fi oferită pentru distribuție și pe alte rețele interesate de preluarea acesteia, după aprobarea licenței de satelit Cinemaraton în ședința CNA din 10 august.

Compania Digital Cable Systems SA din Bucureşti a cerut o licență nouă de satelit pentru Cinemaraton, dar și modifi­carea licenţei audiovizuale prin cablu a serviciului de programe cu format tematic de filme cu același nume. Reprezentanții companiei nu au precizat data la care va avea loc lansarea serviciului de televiziune pentru celelalte rețele de cablu sau satelit.

Televiziunea Cine­ma­­raton, care are sloganul "Povestea filmului românesc", a fost lansată în primăvara acestui an exclusiv pe rețelele DCS/ AKTA și după aprobările primite la 10 au­gust va difuza 10,42% emisiuni realizate în pro­ducție proprie, 26,4% emi­siuni de informare și 72,5% filme românești, cu emisie de 24 de ore pe zi.

Florentin Spiță, direc­torul comercial DCS, prezent în fața CNA, la 10 august, a spus că filmele românești sunt “grosul pro­gramelor”. “Televiziunea este de șase luni în rețeaua DCS și a început să crească. La sugestia din ședința de autorizare, dorim acum să o distribuim pe satelit și în alte rețele - suntem în discuții cu un furnizor de satelit.”

Florentin Spiță a mai spus că televiziunea difu­zează toate filmele românești care sunt disponibile, grupate pe tematici, cu excepția filmelor semnate de Sergiu Nicolaescu, “pentru că nu am reușit să obținem drepturile de autor”.

Potrivit cererii de licență prin satelit, tele­vi­ziunea Cinemaraton se va difuza în 35 de țări: Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Litu­ania, Luxem­burg, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slo­venia, Spania, SUA, Suedia, Ungaria.

CNA a acordat până la 10 august 11 licențe pentru televiziuni cu format tematic de film: Pro Cinema, Digi Film, Cinemaraton (prin cablu), DOQ, Digi Life (Life Channel), Digi World (World Channel), Digi Animal World (Animal World Channel), Mozi+, Isaura TV, Kiwi TV și Moziversum. Celelalte televiziuni de filme din grilele de cablu și satelit, cum sunt HBO, AXN, Paramount, DIVA, TNT, Comedy Central etc., sunt licențiate în alte țări din UE.
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.