Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:18.10.2017
Data ultimei ştiri: 17.10.2017 15:16:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 _Comunicaţii 11.08.2017 13:24:59
SES-PROGRES TEHNOLOGIC / SES este primul operator comercial care va folosi realimentarea sateliților pe orbită
București (MEDIA EXPRES) / 11 aug 2017 / SES este din nou în avangarda tehnologiei în era spațială a telecomunicațiilor după ce a anunțat recent că va fi primul client pentru realimentarea unui satelit pe orbită, serviciu oferit de compania americană MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA).

Primul satelit care va beneficia de extinderea duratei de viață folosind realimentarea orbitală a fost construit de compania Space Systems Loral (SSL), deținută de MDA și unul dintre furnizorii principali la nivel mondial de vehicule spațiale.

SES este primul client comercial care va folosi sistemul de realimentare și poate activa acest serviciu oricând este necesar, cu întreruperea minimă a operațiunilor derulate prin intermediul vehiculului spațial. Contractul semnat cu MDA și anunțat în luna iunie 2017 include de asemenea opțiunea realizării mai multor extinderi de durată de viață a mai multor sateliți.

Pentru realizarea misiunii, SES va colabora cu o companie nouă, Space Infrastructure Services (SIS), având ca obiect de activitate comercializarea sofisticatelor proceduri de „service” satelitar. SIS a fost desemnată de SSL să proiecteze și să construiască un vehicul spațial destinat întreținerii sateliților pentru prima oară în beneficiul unui program al agenției de apărare a Statelor Unite „US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) denumit „Robotic Servicing of Geosynchronous Satellites” (RSGS). Obiectivele acestui program au fost să inspecteze, repare, să relocheze și să aducă îmbunătățiri sateliților geosincroni. Misiunea are ca scop și includerea unei încărcături de realimentare a sateliților care folosesc combustibil pentru manevrele spațiale, având ca efect extinderea duratei de viață a sateliților.

“Service-ul sateliților aflați pe orbită este de cea mai mare importanță pentru arhitectura viitoarei generații de sateliți pentru comunicații. Acesta permite operatorilor de satelit să aibă mai multă flexibilitate în gestionarea flotelor și satisfacerea cererilor clienților”, a declarat Martin Halliwell, Chief Technology Officer al SES, care a mai spus că astfel SES va obține venituri suplimentare de pe urma sateliților aflați deja pe orbită.

Vehiculul de service spațial este planificat să fie lansat în anul 2021.
(MEDIA EXPRES)


Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here

Dacă ați ajuns aici… avem o mare favoare să vă cerem. Tot mai mulți citesc Media Expres online dar publicitatea scade în toată presa scrisă. Și ca mai toate publicațiile, am scos știrile de sub abonamentele cu plată – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs. Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită mult timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.