×

ONG -- Data și ora publicării: 18.10.2017 12:49:58

MEDIA-DEPOLITIZARE-REZOLUȚIE / Sindicatul sindicatelor de media din Europa cere României depolitizarea televiziunii, radioului și agenției de presă publice



București (MEDIA EXPRES) / 18 oct 2017 / Adunarea Generală a UNI Europa Media, Entertainment & Arts desfășurată în perioada 14-16 octombrie 2017 la Bruxelles, organizație care reprezintă 70 de sindicate din cele 50 de țări europene, a votat cu unanimitate de voturi o rezoluţie prin care cere României să renunțe la subordonarea instituțiilor publice de media, potrivit unui comunicat difuzat de sindicatul FAIR-MediaSind.

*Rezoluţia* se referă la pericolul pe care îl reprezintă intenţia Puterii de a acapara instituţiile publice de media, strategia partidului de guvernământ în această privinţă fiind dezvăluită de ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, care a firmat într-un comunicat de presă, că ”Îmi doresc ca Agerpres, împreună cu TVR și SRR, să reprezinte
organisme profesioniste de comunicare ale statului român”.

Rezoluţia cere autorităţilor române respectarea directivelor UE şi a convenţiilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, a negocierilor colective şi a libertăţii de expresie, depolitizarea serviciilor publice de radio şi televiziune, deblocarea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă din sectorul cultură şi mass-media, eliminarea discriminării din Legea nr 153/2017 privind salariile muzicienilor din orchestre, coruri şi balerinilor care sunt angajaţi la instituţiile publice, renunţarea de către ministerul Culturii la intenţia de divizare a sectorului cultură şi mass-media.

Delegaţia Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind la Bruxelles a fost alcătuită din Leonard Pădureţ, preşedinte şi Cristi Godinac, preşedinte executiv. Preşedintele FAIR-MediaSind a fost ales în funcţia de membru în Comitetul Executiv al UNI Europa Media, Entertainment & Arts.

Rezoluţia va fi trimisă de către conducerea UNI Euro MEI către Preşedintele României, Primului Ministru şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - SRJ MediaSind este afiliat la Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, organizaţie membră a Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL