×

Cinema -- Data și ora publicării: 31.10.2017 13:09:22

PROPAGANDĂ-SÂRBU-FILME / Filme de propagandă comunistă pe gratis pentru bucureșteni, inclusiv unul de Adrian Sârbu



București (MEDIA EXPRES) / 31 oct 2017 / Bucureștenii pot vedea gratuit 15 filme de propagandă comunistă - printre care și unul realizat de fostul șef al PRO TV, Adrian Sârbu, pe când lucra la studioul Sahia, în 1982, în plin regim Ceaușescu - în perioada 6-11 noiembrie, în șase locații din cartierele Tei, Floreasca, Cotroceni, Ferentari, Drumul Taberei și Pantelimon.

Filmul lui Adrian Sârbu, realizat într-o perioadă care este ocolită în descrierile de Curriculum Vitae de către toți foștii propagandiști care au lucrat în media, audiovizual sau cinematografia de după 1989, se numește “Aflați despre mine…”, a fost produs în 1982 și are 16 minute.

Proiecțiile fac parte dintr-un program cultural derulat de asociația One World Romania, denumit "Oraș și propagandă", care mai include filmele: “Festivalul filmului pentru sate”, fără autor, 1960, 10 min, “Casa noastră ca o floare”, de Alexandru Boiangiu, 1963, 19 min, “Săptămâna în imagini”, 22/1972, 10 min, “Pentru strănepoți, încă ceva despre București”, de Paula și Doru Segall, 1980, 14 min, “Iarna unor pierde vară”, de Ion Moscu, 1974, 9 min., “Cei mici despre lumea mare”, de Gabriel Barta, 1960, 14 min., “Adolescența”, de Florica și Paul Holban, 1970, 10 min., “După zece ani”, de Eugenia Gutu, 1971, 12 min., “Calea Văcărești”, de Virgil Calotescu/ Radu Ursachi/ Nicolae Anderco, 1975, 18 min., “Ochii orașului meu”, de Virgil Calotescu, 1963, 16 min., “București, inima țării”, de Aurel Cerbu, 1978, 10 min., “Cinema Melodia”, de Ion Visu, 1978, 3 min., “Cinema Floreasca”, de Ion Visu, 1978, 3 min., “Cinema Luceafărul”, de Ion Visu, 1978, 4 min.

Programul face parte din cea de-a doua ediție a atelierului „Trecutul prezent”, organizat de asociația One World Romania cu scopul revitalizării arhivei studioului „Alexandru Sahia”, având la bază imaginea documentară de arhivă.

Evenimentul începe pe 4 și 5 noiembrie, la Oranjeria Tranzit din București, unde cineaști, artiști vizuali, curatori și cercetători din domeniile umaniste (selectați pe bază de înscriere) se vor întâlni cu tutorii Adina Brădeanu și Alexandru Solomon și alți invitați speciali din domeniul filmului documentar.

Proiecțiile vor avea loc din 6 noiembrie, în fiecare zi într-un alt cartier, după cum urmează: Cartierul Tei (luni, 6 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială numărul 31), Cartierul Floreasca (marți, 7 noiembrie, ora 19 – la Hidden Café), Cartierul Cotroceni (miercuri, 8 noiembrie, ora 19.30 – la Bistro Nouveau), Cartierul Ferentari (joi, 9 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială „Petrache Poenaru”), Cartierul Drumul Taberei (vineri, 10 noiembrie, ora 19 – la Colegiul Național „Grigore Moisil”) și Cartierul Pantelimon (sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19 – la Make a Point).

Intrarea este liberă în toate cele șase locații, în limita locurilor disponibile. Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook a One World România, la adresa https://www.facebook.com/pg/one.world.romania/events/.

Adrian Sârbu este un personaj cunoscut în România ultimilor 28 de ani în principal pentru construcția celei mai de succes televiziuni – PRO TV –, în asociere cu compania americană Central European Media Enterprises (CME), către care a și vândut televiziunea pentru mai multe zeci de milioane de dolari. Sârbu mai este cunoscut pentru implicarea în Revoluția din 1989 și în evenimentele de după 1989, inclusiv în controversatele mineriade asociate cu fostul presedinte Ion Iliescu.

De asemenea, Adrian Sârbu este judecat într-un dosar de fraudă fiscală legat de firmele de media pe care le deține, inclusiv agenția de presă Mediafax.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL