×

Editorial -- Data și ora publicării: 09.11.2017 04:35:37

AGERPRES-INVESTIGAȚII-PROIECT / Agerpres caută voluntari pe jurnalism de investigație cu „decontarea cheltuielilor pentru derularea activității”



București (MEDIA EXPRES) / 9 nov 2017 / Agenția Națională de Presă Agerpres a lansat luni, 6 noiembrie, proiectul multimedia RAI – Redacția Anchete-Investigații, ce constă într-un flux de știri care va fi oferit cititorilor gratuit și va conține anchete sau investigații jurnalistice, deschis colaborărilor din toată țara, pe bază de voluntariat.

La solicitarea Media Expres, Agerpres a precizat că singura modalitate prin care jurnaliștii pot lucra în cadrul Redacției Anchete-Investigații este pe baza unui contract de voluntariat, care implică printre altele dreptul de se deconta cheltuielile efectuate pentru derularea activităţii, Agerpres urmând să elibereze un certificat nominal care să ateste calitatea de voluntar.

Voluntarii vor avea obligația de a trimite agenției doar materiale proprii, pentru care au drepturi de autor, de a păstra şi proteja confidenţialitatea informaţiilor la care au acces în cadrul activităţii de voluntariat, inclusiv după încetarea activităţii etc.

Voluntariatul este singura modalitate de colaborare la Redacția Anchete-Investigații, deoarece conform art. 7 alin. (1) din OG nr. 3/2017 privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, de la data intrării în vigoare a ordonanţei, la 20 iulie, până la data de 31 decembrie 2017, s-a suspendat ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din autorităţile şi instituţiile publice, arată biroul de comunicare al Agerpres.

„Investigațiile Agerpres vor avea drept puncte de plecare subiecte de larg interes pentru opinia publică. Vom urmări fie subiecte naționale, fie locale, cu impact important asupra comunităților”, se mai arată în comunicatul difuzat de instituție.

Decizia înființării Redacției Anchete-Investigații a fost luată de către Consiliul Director al Agerpres, la propunerea directorului general, Alexandru Giboi.

„Aceasta este un pas normal pentru evoluția agenției, un pas planificat strategic pentru acest moment de dezvoltare în care ne aflăm. Sper să ni se alăture în acest proiect deschis cât mai mulți colegi din presa națională și din cea locală. Este foarte important de subliniat faptul că, aderând la acest proiect, noii noștri colegi vor adera și la principiile deontologice ale jurnalismului pe care noi le împărtășim și care au contribuit la evoluția Agerpres de până acum”, a declarat directorul general al Agenției Naționale de Presă.

Precizăm că Parlamentul României discută în prezent o modificare legislativă care prevede demiterea directorului general al Agerpres în cazul respingerii raportului de activitate, inițiativa fiind criticată de actuala conducere a agenției, dar și de o serie de organizații de media din țară și străinătate, pentru motivul că ar duce la politizarea instituției.

Alexandru Giboi a condus înainte de actuala funcție, pe care o deține din 2013, biroul de presă al PSD, fiind propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de director general al Agerpes.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL