×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 16.11.2017 12:51:07

ACER2017-DESCHIDERE / Convenția de Comunicații Electronice organizată de ACeR a fost deschisă oficial la 16 noiembrie



București (MEDIA EXPRES) / 16 nov 2017 / Adrian Neagu (TV Sat 2002), președintele Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) a deschis a cincea ediție a Convenției de Comunicații Electronice spunând că asociația pe care o conduce este tot mai mult un lider care să facă legătura între industrie și autorități. “ACeR vă propune să construim împreună, să vedem ce probleme aveți, care sunt soluțiile, care este viitorul conținutului și noile tehnologii care vă ajută să oferiți cele mai bune servicii abonaților“.

Adrian Neagu mai spus că „am avut curajul acum cinci ani să înființăm o asociație cu doar cinci membri, a fost o reticență în piață, dar acum avem peste 50 de membri. Este singura asociație care negociază cu furnizorii din industrie, iar nume importante precum Discovery, NBC, AXN, FilmBox, SES Astra și Antena Group sunt alături de noi.

„Suntem din ce în ce mai prezenți pe piață ca asociație, dorim să regrupăm jucătorii relevanți și să îi ajutăm în relațiile de business”.

Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, a spus că prezența sa poate părea un paradox, dar ICR promovează cultura română înafara granițelor. Ea a anunțat un parteneriat cu ACeR – alături de parteneriate cum sunt cele cu Festivalul Enescu sau cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu etc., în cadrul „misiunii de onoare a fiecărui român să promoveze valorile românești”.

Robert Rucăreanu, consilier de stat în Guvernul României, a spus în sesiunea de deschidere că industriile de telecom și audiovizual se întrepătrund astăzi, ele ajută societatea și dezvoltarea, din partea guvernului existând o preocupare de sprijin al antreprenorului din domeniu. „Suntem pe locul 2 în ce privește numărul de conexiuni broadband, dar pe ansamblu avem o performanță care trebuie îmbunătățită. Suntem un partener deschis și vă putem ajuta”.

Senatoarea Liliana Zbârnea a spus în deschiderea Convenției că provine din aceeași localitate cu Adrian Neagu – dar acum reprezintă Comisia de învățământ din Senat. Este la primul mandat ca om politic, dar nu și-l dorește pe al doilea. Nu e cunoscută pentru că nu a spus nimic care să-i crească audiența la televiziune. „Sunt conștientă de puterea Dvs., societatea nu poate exista fără Dvs., ați preluat o parte din misiunea școlii și familiei de formare a tinerilor. Valorile pe care le promovați, lucrurile bune formează viitorii oameni ai societății de mâine. Să aduceți tot mai des valorile noastre pe această scenă!”, i-a îndemnat senatoare pe cei aproape 300 de invitați prezenți în sala de conferințe a Convenției.

Gheorghe Dinu Socotar – membru în Comisia pentru tehnologia informației și membru în Comisia de Cultură – Camera Deputaților a spus în deschiderea Convenției că de obicei era în sală (provine din industrie, a fost membru ACeR). El crede că este cel mai important eveniment din industria IT și audiovizuală din România și l-a felicitat pe Adrian Neagu și echipa de organizare pentru efort.

„Într-o discuție zilele trecute cineva a zis că a, da, este adunarea ălora mici. Da, asociația a pornit ca asocierea operatorilor mici, dar a crescut frumos, acum are parteneri din conținut și operatorii mari colaborează cu asociația. Dacă ar fi să răspund la întrebarea România mai are nevoie de operatorii mici de telecomunicații? Da! Guvernul sprijină IMM, dar pentru industria de telecomunicații trebuie să găsească modalități să sprijine operatorii mici. Fără să pericliteze operațiunile marilor operatori, am fost membru și știu din interior care sunt problemele și în cei trei ani de mandat care mi-au mai rămas
ca senator îmi propun să contribui la rezolvarea acestor probleme”.

Cristina Tănase, directorul direcției control și digitalizare din CNA, a transms particpanților la Convenție salutul președintei Laura Georgescu, care nu a putut participa deoarece în fiecare joi este ședință CNA. „Membrii Consiliul și președintele vă mulțumesc pentru invitație. Ne cunoaștem de mulți ani, am încercat să vă acord tot sprijinul. Mă bucur că sunteți alături după atâția ani. Numărul mare de participanți confirmă faptul că ofertele voastre au devenit din ce în ce mai valoroase. Poate sunteți nemulțumiți de unele acte normative adoptate de CNA, dar sper într-un final că ați înțeles că ele sunt necesare și în beneficiul telespectatorilor”.

Convenția a continuat cu sesiunea „Viitorul afacerilor de conținut - linear vs. nonlinear”.

Deschiderea Convenției a fost transmisă în direct pe televiziunea regională TV Sud Est.

ACeR este o asociație a cabliștilor independenți de marile grupuri de comunicații cu sediul în București, condusă de Adrian Neagu (TV Sat 2002) - președinte și de Constantin Buzoi (Canal S) - vicepreședinte.

Convenția de Comunicații Electronice 2017 se desfășoară pe 16 noiembrie, la Hotel Marriott din București, fiind sponsorizată, printre alții, de Eurosport, MX1, E! Entertainment, HBO GO, TVSat, Epic Drama, SES, UPC, AXN, Cartoon Network, ID, Diva, AMC, Boomerang și companiile de tehnologie Teleste și Peruvision. Media Expres este partener media al evenimentului. 

Explicație foto: Adrian Neagru, președintele ACeR la deschiderea Convenției 2016, Hotel Marriott, București. Foto: Media Expres.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL