×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 16.11.2017 13:11:26

ANCOM-CONVENȚIE-STATISTICI / Distribuția TV a ajuns la 7,33 milioane de abonați în România, cu o penetrare de 98%



București (MEDIA EXPRES) / 16 nov 2017 / Distribuția TV a ajuns la 7,33 milioane de abonați în România la jumătatea anului 2017, a spus Bogdan Iana, unul dintre cei doi vicepreședinți ANCOM, în deschiderea Convenției de Comunicații Electronice 2017, organizată de asociația ACeR la București.

Numărul de abonați reflectă o creștere anuală cu 2,5%, dintre aceștia 4,8 milioane fiind la cablu – creștere de 5%, la satelit numărul este de 2,2 milioane, a scăzut cu 3% și 110.000 de abonați la IPTV, reprezentând o creștere anuală de 20%.

Penetrarea serviciilor de retransmisie TV a ajuns la 98% din totalul gospodăriilor.

Formatul de distribuție TV digitală este în creștere, cu 4,6 milioane de abonați, aproape 3% anual, dintre care 2,4 milioane la servicii DTH, 2,2 milioane la cablu digital și 110.000 la IPTV.

Veniturile din servicii de distribuție TV au crescut la finalul 2016 cu 3%, până la 1,842 miliarde, a mai spus Bogdan Iana.

Reprezentantul autorității a mai vorbit în fața cabliștilor prezenți la Convenția ACeR 2017 despre legea infrastrucurii – autoritatea inventariază în prezent rețelele cu termen de finalizare 18 luni. „Identificăm zonele cu rețele mai puțin dezvoltate unde se vor stimula investițiile, dar identificarea și zonele unde trebuie să impulsionăm folosirea în comun a infrastructurii”.

Iana a mai spus că în cazul NetCity ANCOM „are o întârziere, acum am avut o întâlnire cu ei, au termen de două săptămâni să ne trimită informațiile necesare pentru emiterea avizului. Acesta va fi dat anul viitor, cu rezerva ca PMB să ne sprijine și să ne dea datele necesare”.

ANCOM calculează tarifele maxime de acces pe proprietatea publică, a semnat cu KPMG un contract pentru schițarea unui act normativ și în primul semestru al anului viitor vom reglementa tarifele, a mai spus oficialul ANCOM.

ANCOM va mai realiza anul viitor, printre altele, două consultări publice, una privind viitorul multiplexelor de televiziune digitală terestră care au rămas nealocate, „să vedem dacă le mai scoatem la concurs sau nu”, și alta pentru sistemul TDAB (radio digital terestru).

Situația actuală a alternativei cablului și satelitului la distribuția TV – televiziunea digitală terestră – a fost prezentată de Bogdan Iana pe scurt: „Radiocomunicațiile au implementat primul multiplex cu programele televiziunii publice, și ANCOM a autorizat primul emițător privat pentru compania TV Sat 2002, și altele două emițătoare private la Iași și Baia Mare.

ACeR este o asociație a cabliștilor independenți de marile grupuri de comunicații cu sediul în București, condusă de Adrian Neagu (TV Sat 2002) - președinte și de Constantin Buzoi (Canal S) - vicepreședinte.

Convenția de Comunicații Electronice 2017 se desfășoară pe 16 noiembrie, la Hotel Marriott din București, fiind sponsorizată, printre alții, de Eurosport, MX1, E! Entertainment, HBO GO, TVSat, Epic Drama, SES, UPC, AXN, Cartoon Network, ID, Diva, AMC, Boomerang și companiile de tehnologie Teleste și Peruvision. Media Expres este partener media al evenimentului. 

Explicație foto: Bogdan Iana, vicepreședinte ANCOM, în deschiderea Convenției de Comunicații Electronice 2017, Hotel Marriott, București. Foto: Media Expres.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL