×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 07.12.2017 10:42:17

Ședinţa CNA de joi, 7 dec 2007



București (MEDIA EXPRES) / 7 dec 2017 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membrilor CNA Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Popescu a propus amendamente
Comunicat Doliu național
Dolce punctul VII A5 amânare
După pauză decizii de autorizare
Vot unanimitate

I. Solicitare prelungire licență audiovizuală - S.C. A.G. RADIO HOLDING SRL București pentru Magic FM din Botoșani
Magic FM Botoșani – informare 16,14%. Magic FM București – retransmisie peste 90%. Deține 104 licențe audiovizuale în total.
Vot – unanimitate.
Vot – modificare structură – unanimitate.

II. Solicitări modificări licențe audiovizuale:
1. S.C. CITY NET SRL Roman - acord prealabil modificare acţionariat
City Net SRL Roman – modificare acționariat – Topal TV din Roman, avea un acționar Samson Maria Cristina – Barcan Alexandra Nicoleta – la 7 noiembrie CNA a solicitat să vină cineva să explice.
În fața CNA a venit Balcan Victor - tatăl Barcan Alexandra Nicoleta va intra în locul lui Samson. Este anul 1 la Academia Navală nu a putut să vină. Samson reprezentată. Este cadru didactic cu experiență în televiziune. Probabil că a fost dezamăgită, oraș mic, s-a reîntors la catedră termină orele la 16.00 și nu mai poate.
Pentru fiică este in început, a lucrat cât a fost în liceu la televiziune.
Se vitează după refacere cvorum.
VOT - Borsos și Tufeanu împotrivă ceilalți pentru.

2. S.C. VEZI TELEVIZIUNE SRL Rm. Vâlcea pentru Televiziunea VTV din Rm. Vâlcea - acord prealabil modificare acționariat
VTV Râmnicu-Vâlcea – Băiașu Octavian - 100% solicită intrarea SC Marcovica SRL – acționar maj cu 99,6 Băiașu rămâne cu 0,4%.
Bogdan Voicu – director marketing.
Virgil Bică – noul acționar.
Se păstrează grila, angajați. Motivul sunt problemele financiare.
Vot - unanimitate

III. Adresele nr.10195/28.11.2017 de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și nr. 10342/05.12.2017 de la Ministerul Culturii - referitoare la propunerea legilativă pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului - cu pdv al SJR
Adrese modificare – campanii noncomerciale. Petre Dincă a spus că PLX 465 / 2017 – introducerea în lege a reglementării comunicării necomerciale. Preia ideile din cod la secțiunea X campanii noncomerciale. În coloana a treia aveți observații pe text. Mesajele comerciale – definiție. Completează atribuțiile consiliului cu introducerea comunicărilor comerciale și necomerciale.
Noi articole – art. 38 indice 1.
Nu se preia includerea mesajelor necomerciale în durata publciității.
Introducere control prealabil al difuzărilor necomerciale.
Reglementarea campaniilor comerciale.
Art. 38 indice 4 reglementează apelurile în scop caritabil. Aceeași idee de control prealabil. Principala obiecțiune este ideea de control prealabil intră în conflict cu art. 10 alineatul 4 din lege.
Gubernat a spus că este o materie de legislație secundară.
Buda a spus că nu le va susține, cei caare le-au făcut le-au făcut pentru palmares.
Popescu a propus aviz negativ.
Cu observațiile formulate, nu sunt oportune, specifice legislației secundare și nu cuprinde toată din reglementarea secundară.
Vot - unanimitate.

IV. Adresa nr.10279/05.12.2017 de la Ministerul Culturii - referitoare la propunerea legilativă pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului - cu pdv al SJR
A doua adresă este legată de digitalizare - Petre Dincă a spus că e o problemă mai spinoasă, textul a rezultat dintr-un grup de lucru la care am participat la o ședință, solicită completarea cu opinia colegilor care au participat la dezbateri. Reglementarea vizează SJR. În esență s-a constatat că actuala reglementare e un eșec pentru digitalizare, se axa pe ideea de a atribui statut de plaatformă de primă difuzare după model francez, licențele în franța sunt programe absolut noi, aduc în peisajul audiovizual și alți radiodifuzori sau vechi cu programe noi. Noi am reținut accesul pe bază de licență. În legea actuală primul mux cel mai valoros cu cea mai mare acoperire s-a mers pe ideea prin strategie să partajeze pentru publici și pentru cei comerciali. Se constată în motivare că sistemul nu a funcționat, radiodifuzorii comerciali nu au fost interesați. Corectează comercialul față de publice. Primul MUX e dedicat publice - s-a făcut deja prin HG. Acum vin cu pasul următor, dau calitate de platformă de retransmisie dar nu au mers până la capăt. Ar trebui să intre în competiție cu celelealte platforme. Să vină în fața CNA cu aviz de retransmisie, să includă televiziuni românești și străine.
Reglementarea propriu-zisă modifică definiția pentru calitate de distribuitor, numai că alte modificări vizează parțial. Art. 50 alin 2 creează excepție pentru străini în limita capacității disponibile, fără a da precizări privind capacitatea. Capacitatea este un mister. Serviciile trebuie transmise în baza unui aviz cred eu.
Modifică o serie de articole 74, 75 din lege și 80 care au alt scop. Principiul libertății de recepție. S-au încurcat în propria judecată. Această valență multiplă - operator distribuitor. Va crea probleme dificile de interpretare. Posturile retr. în baza art 50 alin 2 dăm aviz, dar celelalte reglementări au rămas în picioare - licențe pentru platforme pentru posturile românești. Crează tratament diferenția între televiziuini dar și între platformele de distribuție. Este situația pe care o constat. La ședința la care am fost am prezentat aceste opinii.
ANCOM a ridicat și alte probleme vehement dar nu le observ în prezent.
Popescu a spus că MC solicită punctul de vedere, încă nu suntem în situația de a da un aviz.
Dincă a insistat ca CNA să ceară părerea lui Frînculescu.

Posturile private nu au fost interesate, încercare de rentabilizarea funcționării multiplexelor, a sintetizat Popescu. O soluție ar fi să dai caracter dublu acestor platforme. O soluție trebuie găsite.
Dincă a spus că nu va funcționa pentru că posturile comerciale Ro nu au venit modificarea nu-i va determina să vină. Un aviz simplu îi va motiva probabil și nu o licență.
Buda a spus că primul MUX care e important acoperă 90% din populație și va fi gratuit pentru oameni, acolo ar trebui să regăsime televiziunile publice și cele din must-carry în funcție de clasament, în siguranță că le recepționăm. De ce nu la noi? Pentru că noi CNA nu am dat voie, i-am lăsat pe cablu. Ne apropiem de infringement. De ce să plătească 2 milioane de lei un post ca să intre în MUX? În HD intrau 6, acum în UHD intră doar 4. Sigur că nu se vor umple și atunci dacă românii nu vor să intre de ce să nu-i lăsăm pe Eurosport ca să văd Premier League? Fără antenă, fără cablu ca în UE.
Dincă a spus cî must-carry nu se aplică la spectrul terestru de frecvență. Singurul care se aplică este rezervarea posturilor publice. Nu va exista infringement pe acest caz, va apărea dacă se folosește contrar convențiilor, nu dacă nu e folosită. Insistă pe accesul cu aviz de retransmisie pentru relație neviciată între platforme.
Gubernat a spus că străinii intrau pe licență românească, acum rămâne pe aviz?
Dincă a spus că încă nu a fost abrogat art. care cere licențierea specială pentru digital terestru.
Dincă a spus că unul care vine doar cu aviz ar putea ocupa toată capacitatea. Licență pentru români și avize pentru străini, a întrebat Gubernat? Nu e clar. Dacă îi transformi în operatori îi bagi în avize. Dar în același timp e un hibrid. Pe o parte din capacitate e cablist și pe altă parte este platformă de primă difuzare.
Popescu a propus trimiterea punctului de vedere formulat de Dincă - crează dublu standard. Soluția cu prin excepție de la... . Am dat deja licențe digitale și pentru posesorii de multiplex. Cu alea ce facem?
VOT propunere Popescu - unanimitate.

V. Adresa nr.10319/04.12.2017 de la Secretariatul EPRA - referitoare la taxa de membru EPRA pentru anul 2018.
Nou model de taxă de membru - 2018-2020, trei noi linii bugetare, majorări linii existente și asistent la secretariat nou. Structura actuală taxă - fixă pentru toți membri, introduce derogări pentru membrii foarte mici. Un membru mic este autoritatea cu doar 5 angajați. Taxa de membru 201t8 estimarea actuală e de 3225 de euro, și 2600 de euro pentru membrii mici pe an. 11 decembrie termen pentru taxă mică solicitări la Comitetul Executiv EPRA.
Taxa era 2.400 și a crescut la 3.200 a spus Buda. Trebuie să ne gândim la PIB-ul țărilor. Franța are 2.800 de miliarde, Germania are 4.000 de miliarde PIB.
Gabrea a spus că să nu ne căciulim pentru 600 de euro. Cine hotărăște.
Popescu a propus un răspuns care să includă suma mică cu motivația că trebuie HG specială pentru modificarea bugetului. Apoi a spus că și el crede că nu are sens.
Buda a spus că angajata nouă e româncă.
Nu PIB-ul ci bugetul trebuie să fie reperul a spus Popescu în final. Am putea să ne încadrăm la o formulă mai redusă. Secretariatul EPRA va decide.
VOT - unanimitate.

Georgescu a spus că unele țări au autorități
Popescu -

VI. Adresa nr.10358/05.12.2017 de la Antena 3 - solicită rediscutarea și diminuarea cuantumului amenzii de 30.000 de lei acordată postului în ședința din 21.11.2017
Producătorul general emisiune - Mihaela Andrei - l-a cunoscut pe Popescu când era purtător de cuvânt al Guvernului, cu Laura Georgescu a lucrat când era producător, cu Herjeu a lucrat de asemenea la Antena 3.
Macovei bătea femeile în arestul poliției Gara de Nord.
Am realizat interviul cu magistratul Panaitescu iar tot ceea ce a spus a spus în interviu. Interviu Marian Nazat făcut cu Panaitescu - președintele Tribunalului militar București, a judecat lotul de membri PCR. Reputație extraordinară. În 2005 a intrat Băsescu Președinte, Macovei la MJ, l-a numit șef secție procuror principal la PNA, actualul DNA. Omologul Laura Codruța Kovesi. Macovei a considerat că e o numire oportună.
Gubernat a spus că nu a fost la ședință, a ascultat discuțiile colegilor.
În prezent este un avocat celebru, general în rezervă. Tocmai ce fusese tras pe linie moartă de Rodica Stănoiu-Guvernul Adrian Năstase. Panaitescu a acordat interviul după 14 ani a hotărât să rupă tăcerea. Materiale de presă preluate după interviu și altele au apărut. Panaitescu a acordat interviul în care a spus că la numirea de către Macovei în 2005 a primit la biroul său PNA o mapă de la Macovei în care erau note, documente din arhiva SIPA, actualul ministru justiție a decis să facă lucruri cu SIPA, după ce a primit documentele de la Macovei indicația era de a o "ucide" pe doamna Stănoiu, ai face un dosar penal. În interviu spune că a dat documentele mai departe la procuror din subordine și după două luni a spus că nu e nimic aici, nu e nicio probă, Stănoiu este nevinovată. Panaitescu a spus că Macovei s-a supărat și l-a demis. Celebra arhivă SIPA, serviciul secret de la MJ, justiția e importantă pentru noi toți, cine le-a folosit? Ministrul Macovei, există ordin că a permis accesul a 5 consilieri în depozitul SIPA. Sunteți la curent.
Gâdea a oferit oportunitatea difuzării interviului, materialele de presă scrisă și celelalte televiziuni au preluat fiind vorba de un interes major. Generalul are dovezi și probe, spune că poate dovedi ce a afirmat. Dacă Macovei nu e de acord sau se simte calomniată poate să-l cheme în judecată și dânsul o așteaptă.
Eu am căutat-o pe Monica Macovei dânsa e de negăsit tot timpul. Nu a făcut niciun demers de drept la replică, nu a făcut acțiune în instanță împotriva acțiunilor în instanță.
Pentru mine este o provocare, azinoapte aveam proteste la Palatul Parlamentului. Este total nedreaptă hotărârea CNA.
Dorina Rusu - a observat că ați vorbit ca la o emisiune dar nu are legătură cu motivul pentru care ați luat amenda. Ați prezentat trecutul lui Panaitescu. Dar nu ați prezentat probele. Panaitescu a fost demis poate că a vrut să se răzbune.
Da, a spus că are probe. Cei doi erau colegi înainte de 1989 a indicat 2 martori pe care îi are la îndemână. Spune numele celor două persoane. Monitorizarea CNA este extrem de selectiv.
Mergeam împreună împreună cu două persoane la Gara de Nord.
În interviul difuzat apar dovezile?
Herjeu a citit art. 40 alin 1 - dreptul la propria imagine - susținerea cu dovezi a faptelor ilegale și imorale. Trebuie susținute cu dovezi, nu spus că există dovezi. Persoanele acuzate trebuie contactate și invitate să își exprime punctul de vedere. Dacă refuză trebuie menționat.
Art. 40 alin 3 - materialele înregistrate cu acuzații trebuie să conțină și opinia persoanei acuzate.
Realizatorul a spus că am contactat-o pe telefonul mobil, suntem într-o epocă modernă.
Herjeu insistă că în interviu nu apare mențiunea contactării persoanei acuzate.
Gubernat a spus că genul acesta de abordare presupune că niciun interviu nu ar putea fi difuzat, cererea de dovezi trebuie puse în balanță, anumite informații sau cerințe.
Borsos cere textul reclamației. Nu are legătură cu amenda, CNP-ul difuzat a fost blurat.
Gubernat a spus că este hilar că victimele doamnei Macovei erau trimise să facă plângere împotriva doameni Macovei în sistemul comunist.
Dezbateri după audieri.
Tufeanu a spus că Gubernat are dreptate, dar și Herjeu. Așa scrie în lege, ce să fac?
Dacă cer diminuare înseamnă că acceptă ceva.
Când a luat Turcescu amendă de 5.000 a avut un șoc, că era intangibil, a mai spus Gubernat.
Georgescu a ieșit din sală.
VOT - cine e de acord cu diminuarea?
Borsos a întrebat dacă se poate lua această decizie.
Ultima dimensionare s-a diminuat de la 50.000 la 10.000.
Nu a intrat în circuit.
Decizia trebuia semnată dar nu a fost semnată.
VOT - Borsos, Gubernat, Popescu. Trei voturi pentru ceilalți împotrivă.
Georgescu a intrat chiar în timpul votului dar nu a votat.

VII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate:
1. Antena 1, Digi Sport 1 și 2, Discovery, Eurosport, History, Kiss TV, National Geographic, Pro TV, Pro X, Realitatea TV, România TV, TLC - spoturi publicitare pentru jocuri de noroc difuzate în perioada 01 - 05.11.2017 - reclamațiile nr.9705 și nr.9714/13.11.2017 și autosesizare.
Pariuri online. Spotul Poker Stars - reclamație că reclama este deplasată.
Popescu a intervenit la punctul VII cu 11 spot cu aceeași problematică se adaugă și acela la această discuție.
Spoturile nu au fost difuzate îm programe destinate minorilor.
Betano.com - Digi Sport 1, 2, 21-22, de History după 22.
Vizionare spoturi Betano.com.
Etc.
VII 11. Look TV - spotul publicitar Liga I Betano și spot autopromovare Faci pariu? difuzate pe data de 15.10.2017 - reclamația nr.8676/18.10.2017.
Vizionare spot.
Reprezentantul Digi Sport - Lucian... și Lăzărescu a spus că televiziunile tematice au difuzat la meciuri spoturile. Reglementarea e strictă la CNA dar la stadion este altfel. La ora 18 avem difuzare cu meciurile din Ligă - protecția minorului nu este asigurată pe stadioane. Am plătit licențe costisitoare pentru fotbal, încercăm să monetizăm este o provocare. Nu contestăm reglementările, nu acoperă însă și această noutate care apare de la sfârșitul anului 2015. CNA impune după 12 noaptea, când nu sunt difuzate competiții sportive life. Agentul economic, Ministerul Finanțelor a înțeles că are nevoie de aceste companii, impozite mari, aduc bani în piața TV, putem cumpăra produse calitative. Dacă nu putem monetiza pe transmisia sportivă live, și aplicând legea dispar bugete din zona de televiziune, se duc către terți care nu au legătură cu piața de publicitatea TV. Banii noștri ajung către ligi și sporturi.
Gubernat a spus că CNA nu aplică după 12 noaptea.
Herjeu a spus că nu e problema mea. Decizia a fost luată pentru protecția minorului. Pun în cumpănă protecția minorului și tot acest cash-flow. Înțeleg, dar voi alege ce îmi cere legea. Când a dispărut tutunul nu a murit nimeni.
Avem dezavantaj față de posturile internaționale. Sunt amendat că sunt post local, ei nu sunt amendați. Cu mici excepții am dat înainte de ora zece. Nu ne-am dus în ora 18. În eveniment au fost date spoturi pe stadion. Agentul economic se va duce spre acele leduri - tot ecrane de televiziune.
Tufeanu a spus că situația e simplă, nu ați ales prime-time-ul pentru audiență, am făcut asta de copil, când făceam transmisiuni de meciuri, acum 15 ani am luat amendă de la CNA pentru Stalinskaya de pe Dinamo. Am plătit. Ce reglementări sunt cu jocurile de noroc, ce contracte au nu este treaba CNA. Ecranele de pe stadioane nu au legătură cu televiziunea. Cumpărați drepturi pentru tot ce e pe stadion. Dar nu e ca pe vremea lui Ceaușescu când luați gheare de pui. Nu v-a băgat pe gât și un dulap, ați luat cămașa, nu v-a băgat pe gât și o maimuță.
Tehnic dacă vă pun în spate pe perete Kent nu am voie să difuzez. Eu pot să vă filmez fără să se vadă Kent, îl blurez din montaj că nu se vede. Așa e și pe stadion, nu poate fi evitat la camera de ansamblu, dar puteți să le spuneți că nu puteți difuza. E greșit să ne cereți să ignorăm asta. Ce penalități sunt pentru asta? Spuneți că nu se vinde, asta este.
Privind accesul pe site la jocurile de noroc nu ne interesează pe noi.
Nu judec legea, sunt obligat să țin cont de ea.
Dacă vă convine economic luați produsul, dacă nu nu.
Dacă nu ați da niciun leu pe drepturi prețurile ar scădea, pentru că ei au intresul să se vadă. Aveți marja această de negociere. Noi avem legea în față pe care nu avem voie să o încălcăm. Singura marjă o aveți Dvs.
Eu unul nu pot să fac decât ce scrie acolo.

Lăzăroiu a spus că e un punct de vedere, nu o negociere.

Prima transmisiune de ligă a început cu sub un milion acum douăzeci de ani. Prețul a crescut nu din cauza calității echipelor ci competiției dintre televiziuni pentru drepturi.

Reprezentanta Pro TV și Pro X a spus că intervalul de difuzare începe de la ora 22.00 care este puțin accesibil minorilor.
Popescu l-a întrebat pe reprezentantul Realitatea dacă au revenit oficial în CNA (anunțaseră că nu mai participă).
România TV a difuzat la 22.59...
Dezbateri
Gubernat a spus că Eurosport, TLC difuzează de dimineața. Propun să ne adresăm CSA pentru Eurosport să ne trimită punct de vedere. Până atunci propun decizie de intrare în legalitate.
Tufeanu a susținut trimiterea raportului cu încălcările constatate de CNA, inclusiv plaja de sancțiuni. Pentru canalele românești încalcă. Până vine un răspuns propun somație la ceilalți, cu termen de intrare în legalitate. Reglementarea e veche. Recomand tuturor posturilor să meargă la Parlament să modifice legea.
Popescu a spus că să precizăm termen.
Tufeanu a spus că merg până în primăvară contractele, pe etapă.
Gubernat a insistat pe DDIL pentru că au sărit doar un ponei. Pe cod.
Pentru jocuri de noroc nu există expres nimic în legislație, a spus Gubernat, susținută de Ciobanu.
Herjeu a spus că Digi a difuzat la o jumătate de oră după ora 20.00 de șase ori. Cred că o somație se impune.
Decizie de intrare în legalitate - VOT Unanimitate. Termen 1 ianuarie 2018.
VOT Sesizare autorități care au licențiat Eurosport, Discovery, National Geographic, TLC pentru difuzarea de spoturi la jocuri de noroc cu încălcarea legislației românești - unanimitate.

Înainte de închiderea ședinței CNA a aprobat în unanimitate decizie de autorizare pentru Național FM la Suceava.

Ședința s-a încheiat la ora 13.15.

Popescu a spus că marți va fi ședință, miercuri 3 membri CNA merg la Peleș pentru funeralii, joi alți membri CNA merg în București deci nu va mai fi ședință pe perioada doliului.


2. Realitatea TV - emisiunea Jocuri de putere difuzată pe 13 și 14.09.2017 - reclamația nr.7789/19.09.2017(autosesizare)

3. Antena 3 - emisiunea Sinteza zilei - editiile difuzate pe 17, 24, 25, 29 și 31.10.2017 - reclamațiile nr.9040, nr.9060,9060/1/26.10.2017, nr.9072/27.10.2017, nr.9168/30.10.2017 - autosesizare, nr.9208/30.10.2017, nr.9450/02.11.2017, nr.9535/06.11.2017.

4. Antena 1:

1. Serialul Băieți de oraș difuzat în perioada 05 - 12.06.2017 - reclamațiile nr.5277 și nr.5234/13.06.2017;
2. Emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani difuzată pe data de 14.06.2017 - reclamația nr.5410/19.06.2017.
5. Dolce Sport 1 - emisiunea La Dolce Liga difuzată pe data de 13.06.2017 - reclamația nr.5286/14.06.2017.
6. Digi Film - filmul Tentația seducției/Cruel intention difuzat pe data de 14.06.2017 - reclamația nr.5349/15.06.2017
7. Kiss TV - videoclipul Puteri asupra mea difuzat pe 15.06.2017 - reclamația nr.5377/15.06.2017
8. România TV - emisiuni de Știri difuzate pe: 11, 16, 17, 26.06.2017 și 01.07.2017 - reclamațiile nr.5194/12.06.2017, nr.5409 și 5404/19.06.2017, nr.5589/26.06.2017, nr.5761/03.07.2017.
9. Antena 3 - emisiunea În gura presei difuzată pe 21 și 22.06.2017 - 465 de reclamații
10. Kanal D - Emisiunea Știrea zilei Kanal D difuzată în perioada 14 - 20.07.2017 și 24.07.2017 - reclamațiile nr.5443/25.07.2017/rev.20.07/rev.16.08.2017.
11. Look TV - spotul publicitar Liga I Betano și spot autopromovare Faci pariu? difuzate pe data de 15.10.2017 - reclamația nr.8676/18.10.2017.
B. Rapoarte noi:
1. Kanal D - Emisiunea Salvăm suflete difuzată în data de 13.07.2017 - reclamația nr.8879/23.10.2017/rev.27.11/rev.05.12.2017
2. B1 TV, Kanal D, România TV - emisiunile: Lumea lui Banciu difuzată pe data de 31.08.2017, WOWbiz difuzată pe data de 04.09.2017, Știri difuzată pe data de 04.09.2017 - 7 reclamații
VIII. Diverse.


În jurul orei 15.45 CNA a difuzat următorul
Comunicat de presă
07.12.2017

Decizie privind intrarea în legalitate în privința spoturilor pentru jocuri/pariuri sportive online

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a hotărât să emită decizie de intrare în legalitate în privința spoturilor publicitare TV aferente unor campanii de promovare pentru jocuri/pariuri sportive online. Consiliul a constatat că, prin difuzarea acestora la ore accesibile copiilor, au fost încălcate reglementările legale cu privire la protecția minorilor, fiind reținute art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, art. 93 alin. (1) și art. 12 alin. (2) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Raportul de monitorizare a fost întocmit pentru perioada 01 – 12.11.2017 și a cuprins spoturi publicitare difuzate de anumite posturi centrale de televiziune pentru: Betano.com (4 variante), Betfair (2 variante), Casa Pariurilor (3 variante), NetBet (1 variantă), SportingBet.ro (4 variante), UniBet (8 variante), WinMasters.ro (1 variantă), PokerStars.ro (1 variantă). A fost analizat, de asemenea, raportul de monitorizare referitor la spotul publicitar pentru „Liga I Betano” și la spotul de autopromovare al emisiunii „Faci Pariu?”, difuzate de Look TV în data de 15.10.2017.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

Prevederile legislației audiovizualului la care facem referire:
Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare
Art. 39 (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea
fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective;

Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare
Art. 12 (2) În lipsa unui sistem de acces condiţionat, difuzarea programelor prevăzute la alin. (1) se poate face numai în intervalul orar permis, potrivit clasificării programului în funcţie de conţinutul acestuia.
Art. 93 (1) Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

--------------------------------------
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL