×

Programe TV -- Data și ora publicării: 15.12.2017 16:22:23

TVR-PROGRAM-FUNERALII REGALE / TVR transmite în direct funeraliile Regelui Mihai I al României



București (MEDIA EXPRES) / 15 dec 2017 / Televiziunea Română va transmite în direct, sâmbătă, 16 decembrie 2017, pe toate posturile sale - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova - funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai.

Pentru funeraliile Regelui Mihai I, Televiziunea Română este producător exclusiv, asigurând producţia tuturor ceremoniilor, în colaborare cu Trinitas TV, şi ofertat gratuit semnalul TV celorlalte televiziuni.

Imaginile TVR au fost preluate până în prezent de televiziuni din România – Digi24, Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Prima TV, Realitatea TV, Kanal D, România TV, B1 TV, ProTV, Look, Naşu TV, agenţii – APTN, France Presse, EPA, posturi locale şi televiziuni din străinătate, precum Publika TV, Moldova 1, Jurnal Md sau Duna TV. În mediul online, evenimentul a fost reflectat prin livestream furnizat platformelor adevarul.ro, Mediafax, France Presse, EPA, Agerpres, Libertatea etc.

Televiziunea publică a alocat pentru aceste zile şi nopţi de transmisie sute de oameni, zeci de camere şi corespondenţi. Pentru producţia tuturor ceremoniilor de sâmbătă, 16 decembrie, vor fi folosite peste 70 de camere de filmare, nouă DSNG-uri, patru lanţuri de radiorelee, un efort fără precedent al TVR în colaborare cu toate televiziunile din România.

Sâmbătă, începând cu ora 9.30, telespectatorii vor putea umări o Ediţie specială, transmisia continuând apoi conform programului comunicat de Casa Regală:
- ora 10.25, scurt serviciu religios oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal.
- ora 11.00, depunerea sicriului pe catafalc în Piaţa Palatului Regal, cu o ceremonie religioasă şi militară.
- ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun
- ora 11.25, cortegiul funerar va urma traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei - Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei
- ora 12.50, slujba de înmormântare din Catedrala Patriarhală.
- ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Şoseaua Bucureşti – Ploieşti. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.
- de la ora 17.50, ceremoniile de la Curtea de Argeş. Slujba de îngropare va fi una privată, în prezenţa Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine prezenţi la eveniment.

În semn de omagiu pentru Majestatea Sa Defunctă, TVR nu a difuzat publicitate începând de miercuri, 13 decembrie, ziua în care trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost adus în ţară.

Sâmbătă, de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional vor difuza documentarul „Moştenirea”, un film despre o istorie care nu iartă. Destinul Regelui Mihai întruchipează destinul tragic al României.

De la 22.20, la TVR 1 şi TVR HD vom putea urmări producţia „Mihai I, regele românilor” semnată de Marilena Rotaru, distinsă la Gala APTR 2013 cu Premiul pentru documentar istoric, iar de la ora 23.30, „Requiemul” lui Giuseppe Verdi în interpretarea Orchestrei şi Corului Dell’Accademia Nazionale Di Santa Cecilia, sub bagheta lui Antonio Pappano.

Filmul „Pentru patrie” şi emisiunea „Memorialul Durerii” vor încheia programul de sâmbătă la TVR 2. Filmul istoric, realizat de Sergiu Nicolaescu cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la proclamarea independenţei României, la 10 mai 1877, într-o distribuţie remarcabilă - Amza Pellea, George Constantin, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu – va putea fi vizionat la TVR 2 şi TVR 3, de la ora 20.00 şi de la 21.00, pe TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De la ora 23.20, la TVR 2, este programat episodul „Actul acesta istoria nu-l va uita” din cadrul „Memorialului durerii”, care marchează momentul zilei de 23 august 1944, când Regele Mihai I al României pune în aplicare decizia de a scoate ţara din războiul împotriva aliaţilor.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL