×

Programe TV -- Data și ora publicării: 17.01.2018 13:06:43

INTERVIU / Balázs Hajós, AMC Networks Intl.: Credem că noul nostru serial original, „The Terror”, va fi incredibil



București (MEDIA EXPRES) / 17 ian 2018 /

Balázs Hajós, Vice-Președinte al Departamentului Vânzări Afiliate la AMC Networks International, Europa Centrală și de Nord a acordat recent un interviu în care vorbește despre televiziunile din portofoliul companiei, programele pe care acestea le vor difuza în 2018, dar și situația și perspectivele distribuției unora dintre televiziunile sale: AMC, Minimax, Megamax și JimJam.

Întrebare: În mare, ce puteți să ne spuneți despre cum a fost 2017 pentru AMC Networks în România și ce ne-ar aștepta în 2018? Pentru 2018, AMC a anunțat serialul „The Terror”, documentarul „AMC Visionaries” și crossover-ul între „Fear the Walking Dead” şi „The Walking Dead”.

Balázs Hajós: Anul acesta va fi unul plin de provocări și extrem de interesant. În această industrie care rămâne una competitivă, piatra de temelie a succesului nostru este în continuare pasiunea pentru povești unice și conținut de înaltă calitate.
În ceea ce privește conținutul, 2018 va fi unul dintre cei mai interesanți ani pentru noi: credem că noul nostru serial original, „The Terror”, va fi incredibil. Scenariul este inspirat de povestea reală a unei expediții care – acum 170 de ani – căuta Pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Printre figurile înghețate și izolate la capătul Pământului îi veți recunoaște pe Jared Harris și Tobias Menzies. „The Terror” va fi o combinație unică de non-ficțiune istorică și elemente SF captivante și pline de imaginație. Adăugând la asta o echipă excepțională de producție, din care fac parte Ridley Scott și David W. Zucker, obținem o poveste pe care am vrut neapărat să o spunem la TV, pe AMC. Lansarea în România a acestui serial – care sperăm să fie unul inovator pentru AMC – va fi promovată intens.
Alt moment extrem de anticipat va fi, cu siguranță, al patrulea sezon din „Fear the Walking Dead”, datorită mult-așteptatului crossover cu serialul original, „The Walking Dead”, așteptat de fanii încă din 2015, de la prima serie din „FTWD”. Anul acesta, în sfârșit, un personaj va face legătura între cele două producții cu zombi marca AMC: Morgan Jones (Lennie James).
În plus, anul acesta vor continua cu sezoane noi și alte seriale originale AMC de succes: „Into the Badlands” (sezonul 3), „Better Call Saul” (sezonul 4), „Preacher” (sezonul 3).

Întrebare: AMC se confruntă cu o problemă în ceea ce privește distribuția în România. Cum apreciați șansele ca acesta să intre și la RCS și Telekom în 2018, doi dintre giganții pieței autohtone de cablu?

Balázs Hajós: În România, am investit cel mai mult în AMC, care are un feed separat, cu programe dedicate publicului de aici, care are – astfel – acces la un conținut de calitate pe placul lui. AMC rămâne cea mai de succes televiziune prin cablu din SUA, unde se distribuie în toate grilele operatorilor importanți. Ne dorim în continuare să atingem același nivel de succes în întreaga lume, inclusiv în România. Avem încredere că este doar o chestiune de timp până când vom ajunge la un acord cu RCS&RDS și Telekom, iar abonații acestora vor putea avea acces la producțiile noastre simultan cu premiera americană. În Cehia, Slovacia și Ungaria, AMC este în grilele afiliaților Digi și Deutche Telekom, iar televiziunea are o acoperire de 85% – 90% din piața de cablu cu plată, spre mulțumirea abonaților. În România, promovăm masiv AMC: de exemplu, în toamnă ne-am promovat conținutul divers de filme din grilă.

Întrebare: Ce ne așteaptă în 2018 pe celelalte televiziuni din portofoliul AMC Networks: Filmcafe, Minimax și TV Paprika?

Balázs Hajós: Pe Minimax, micii telespectatori vor vedea în continuare seriale DreamWorks noi, în exclusivitate. În ianuarie au avut premiera noile animații „Începuturile familiei Crood” și „Turbo F.A.S.T.” și luna se va încheia cu sezonul doi din „Peripețiile Motanului Încălțat”. În lunile următoare, cei mici vor vedea, pe Minimax: seriile cu numărul 2 din „Trăiască regele Julien!” (februarie) și „Dinotrux” (martie) și producții animate noi – „VeggieTales”, „Voltron”, „Troll Hunters” și „Trolls” (din martie încolo).
Pe TV Paprika veți vedea, ca în fiecare an, o nouă producție proprie cu vedeta noastră locală, Antonio Passarelli, și numeroase emisiuni culinare străine noi, de nota 10.
La capitolul pelicule noi, biblioteca noastră de film se va îmbogăți (grație acordului semnat anul trecut cu NBCUniversal). Astfel, în 2018, AMC și Filmcafe vor difuza pelicule ca: „Lista lui Schindler”, „Apollo 13”, trilogia „Jurassic Park”, seria „Bridget Jones”, „Mamma mia! – Filmul”, „Pur și simplu dragoste”, „Totul despre băieți”. Alte titluri premium care vor intra în portofoliul posturilor amintite anul acesta vor fi: „Cititorul” (film laureat cu Oscar, cu Kate Winslet în distribuție), „Haywire: Cursa pentru supraviețuire” (al lui Steven Soderbergh, cu Ewan McGregor, Michael Douglas și Antonio Banderas), „Ziua trădătorilor” (nominalizat la Oscar, cu și de George Clooney) și „Marile speranțe” (adaptarea nominalizată la BAFTA a cărții lui Charles Dickens, cu Ralph Fiennes și Helena Bonham Carter).

Întrebare: Minimax a revenit în grila AKTA de la începutul anului, alături de JimJam, cu prețul scoaterii lui Megamax. Urmărind evoluția acestuia din urmă, am observat că a rămas concentrat pe maratoane și blocuri de programe, neavând parte de multe premiere. Va fi Megamax revigorat în 2018 sau putem lua în calcul posibilitatea de a se retrage de pe piața autohtonă?

Balázs Hajós: Megamax va continua să difuzeze seriale preferate de adolescenți și se va concentra pe dorințele acestora în privința conținutului grilei (povești pline de umor, aventură, acțiune, provocări caracteristice vârstei, muzică și dans). Vom amesteca în continuare seriale animate (ca „Slugterra”, „Alegerea lui Chuck”) și live-action (ca „Şcoală de dans” și „Liceul Degrassi”), pentru a menține interesul fanilor noștri.

Întrebare: Există posibilitatea ca programele AMC Networks să fie disponibile în HD din 2018?

Balázs Hajós: Teoretic, AMC este disponibil în format HD în România, dar emisia HD către abonați ține de capacitatea tehnică a fiecărui operator și de ce stipulează contractele cu aceștia.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL