Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Radio 20.02.2018 16:36:39
SRR-PUBLICITATE-CONTROL / Curtea de Conturi estimează că radioul public a pierdut 6,9 milioane de lei din contractele de publicitate prin intermediari
București (MEDIA EXPRES) / 20 feb 2018 / Curtea de Conturi estimează că Societatea Română de Radiodifuziune a pierdut 6,9 milioane de lei în perioada 2012-2016 din contractele de publicitate derulate prin intermediul agențiilor de media pe care le-a folosit ca intermediari pentru vânzarea de publicitate.

Pentru vânzarea spațiului publicitar, SRR a încheiat un contract de exclusivitate cu o societate comercială, fără a se asigura că, pe tot circuitul comercial al spațiului publicitar, de la SRR, care dispune de acest spațiu, și până la beneficiarii spoturilor/reclamelor publicitare, valoarea totală plătită de beneficiarii spațiului publicitar reprezintă și valoarea facturată și încasată de SRR, se arată în ultimul raport al Curții de Conturi publicat la 19 februarie 2018.

“Contractele de vânzare a spațiului publicitar al SRR, în foarte mare măsură, nu sunt încheiate direct cu beneficiarul reclamelor/spoturilor publicitare difuzate de SRR, ci cu alte agenții de media, fără a se cunoaște, așa cum prevede legea, dacă acestea sunt sau nu reprezentanți ai beneficiarilor spațiului publicitar sau doar agenții intermediare. Agențiile de media implicate au tranzacționat spațiul publicitar al SRR, beneficiind astfel de sume necuvenite”, se mai arată în Raport.

Curtea de Conturi a recomandat SRR “să dispună toate măsurile legale pentru a asigura existența transparenței tarifelor cu care se facturează spațiul publicitar al SRR, astfel încât tarifele practicate în relațiile contractuale de vânzare a spațiului publicitar, de la proprietarul acestuia (SRR) și până la beneficiarul spoturilor publicitare, să nu facă obiectul unor tranzacții care să conducă la diminuarea veniturilor cuvenite SRR”. De asemenea, să încheie contracte cu agențiile de media, în numele și pe seama SRR, numai cu entități care fac dovada calității legale de reprezentant autorizat al beneficiarilor spațiului publicitar al SRR.

Curtea de Conturi a cerut SRR să stabilească „întinderea prejudiciului creat SRR prin vânzarea spațiului publicitar către agenții de media intermediare, și nu direct beneficiarului reclamei, producătorului programului publicitar sau reprezentanților autorizați ai acestora, ceea ce a permis ca o parte din plățile efectuate de beneficiari sau de reprezentanții autorizați ai acestora să fie reținută necuvenit de agențiile de media intermediare”, și să dispună măsuri pentru recuperarea prejudiciului, inclusiv a dobânzilor și penalităților de întârziere.

Controlul Curții de Conturi a semnalat și alte prejudicii mai mici, cum este cazul conducerii SRR care „a solicitat și aprobat prestarea de către terțe persoane a unor servicii ce reprezentau obligații ale propriilor angajați, activități pentru care entitatea a utilizat fonduri bănești totale de 20 mii lei”.

De asemenea, “ca urmare a unor practici întreprinse de conducerea SRR împotriva propriilor angajați, reținute de Curtea de Apel Cluj drept ostile, abuzive și discriminatorii, Societatea a fost obligată la plata sumei de 100 mii euro (echivalent lei), reprezentând plată daune morale, cu consecința prejudicierii SRR”.

Curtea de Conturi reclamă și faptul că, în anul 2016, „SRR a încheiat un număr de 23 de contracte de prestări servicii care au avut ca obiect punerea la dispoziția beneficiarilor a unor spații din domeniul public al statului, precum și prestarea de servicii conexe în vederea realizării unor evenimente culturale fără a stabili, încasa și vira la bugetul de stat chiria/redevența prevăzută de legislația în domeniu”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.