×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 21.02.2018 14:42:51

TVR-SRR-LEGE-MODIFICARE / Creșterea numărului de membri numiți politic în consiliile de administrație ale TVR și SRR a fost adoptată tacit



București (MEDIA EXPRES) / 21 feb 2018 / Partidul Mișcarea Populară (PMP) ar putea obține câte un loc în Consiliul de Administrație al TVR și al Radioului Public, după ce Camera Deputaților a constatat la 21 februarie că proiectul de lege înaintat de deputatul Eugen Tomac (PMP), care prevede creșterea numărului de membri propuși de Parlament în CA al TVR de la 8 la 10, a fost aprobat tacit prin expirarea termenului pentru dezbateri și votul final la 12 februarie 2018.

Proiectul va fi trimis pentru dezbatere și vot final la Senat, care este camera decizională.

Partidului Naţional Liberal a votat în Comisia de Cultură împotriva modificării legii deoarece „este anormal ca de fiecare dată când structura parlamentară, componenţa Parlamentului României suferă modificări, să schimbăm legea pentru a oferi şi celorlalte grupuri parlamentare reprezentate în acel moment în Parlament locuri în diversele consilii de administraţie” și pentru că „noi suntem aleşi aici, reprezentăm cetăţenii pentru a oferi o anumită predictibilitate legislativă. Dacă schimbăm legislaţia de fiecare dată când structura Parlamentului suferă modificări, credeţi-mă, atunci nimeni nu mai înţelege nimic, indiferent din ce zonă este privit acest lucru”, potrivit declarației lui Gigel-Sorinel Știrbu (PNL).

Acesta a mai spus că Partidului Naţional Liberal este dispus să se aşeze la masă cu reprezentanţii tuturor forţelor politice, “pentru a găsi o formulă de depolitizare a acestor instituţii, de modificare a Legii nr. 41/1994. Pentru că observăm, în momentul de faţă, există o anumită doză de politizare a acestor două instituţii care, la un moment dat, intră, putem spune, chiar în bătălia politică”.

Petru Movilă, de la PMP, a spus la 5 februarie în ședința de Plen a Camerei Deputaților că Partidul Mişcarea Populară nu a dorit mărirea numărului de locuri. „A fost o soluţie găsită tot cu cei din arcul parlamentar majoritar, pentru ca Partidul Mişcarea Populară să aibă un reprezentant în aceste structuri. Însă noi ne dorim ca în configuraţia politică şi numărul de locuri să existăm acolo, să ne spunem punctele de vedere clar”.

Gheorghe Dinu-Socotar (PSD) a spus la dezbaterea din 5 februarie că numărul de 10 locuri în consiliile de administrație ale TVR și SRR din partea partidelor reprezentate în Parlament „nu rezolvă deloc situaţia concretă din Parlamentul României, unde sunt vreo trei partide, astăzi, care au o pondere de 6%-7%. Şi pentru a respecta şi criteriul de proporţionalitate şi de pondere, asta ar presupune ca dacă toată lumea care are 6% ar fi reprezentată în consiliul de administraţie, ar trebui să avem un consiliu de administraţie de 15-17 persoane, dacă am respecta şi imparitatea”.

La 6 februarie 2018 când a fost programat votul final în Camera Deputaților, nu a fost întrunită majoritatea calificată pentru respingere, așa cum a propus Comisia pentru Cultură. Au votat atunci „pentru” respingere 58 de deputați, „contra” 206 și s-au înregistrat 8 „abțineri” dintr-un total de 272 de deputați prezenți.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL