Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 _Legislaţie 21.02.2018 14:42:51
TVR-SRR-LEGE-MODIFICARE / Creșterea numărului de membri numiți politic în consiliile de administrație ale TVR și SRR a fost adoptată tacit
București (MEDIA EXPRES) / 21 feb 2018 / Partidul Mișcarea Populară (PMP) ar putea obține câte un loc în Consiliul de Administrație al TVR și al Radioului Public, după ce Camera Deputaților a constatat la 21 februarie că proiectul de lege înaintat de deputatul Eugen Tomac (PMP), care prevede creșterea numărului de membri propuși de Parlament în CA al TVR de la 8 la 10, a fost aprobat tacit prin expirarea termenului pentru dezbateri și votul final la 12 februarie 2018.

Proiectul va fi trimis pentru dezbatere și vot final la Senat, care este camera decizională.

Partidului Naţional Liberal a votat în Comisia de Cultură împotriva modificării legii deoarece „este anormal ca de fiecare dată când structura parlamentară, componenţa Parlamentului României suferă modificări, să schimbăm legea pentru a oferi şi celorlalte grupuri parlamentare reprezentate în acel moment în Parlament locuri în diversele consilii de administraţie” și pentru că „noi suntem aleşi aici, reprezentăm cetăţenii pentru a oferi o anumită predictibilitate legislativă. Dacă schimbăm legislaţia de fiecare dată când structura Parlamentului suferă modificări, credeţi-mă, atunci nimeni nu mai înţelege nimic, indiferent din ce zonă este privit acest lucru”, potrivit declarației lui Gigel-Sorinel Știrbu (PNL).

Acesta a mai spus că Partidului Naţional Liberal este dispus să se aşeze la masă cu reprezentanţii tuturor forţelor politice, “pentru a găsi o formulă de depolitizare a acestor instituţii, de modificare a Legii nr. 41/1994. Pentru că observăm, în momentul de faţă, există o anumită doză de politizare a acestor două instituţii care, la un moment dat, intră, putem spune, chiar în bătălia politică”.

Petru Movilă, de la PMP, a spus la 5 februarie în ședința de Plen a Camerei Deputaților că Partidul Mişcarea Populară nu a dorit mărirea numărului de locuri. „A fost o soluţie găsită tot cu cei din arcul parlamentar majoritar, pentru ca Partidul Mişcarea Populară să aibă un reprezentant în aceste structuri. Însă noi ne dorim ca în configuraţia politică şi numărul de locuri să existăm acolo, să ne spunem punctele de vedere clar”.

Gheorghe Dinu-Socotar (PSD) a spus la dezbaterea din 5 februarie că numărul de 10 locuri în consiliile de administrație ale TVR și SRR din partea partidelor reprezentate în Parlament „nu rezolvă deloc situaţia concretă din Parlamentul României, unde sunt vreo trei partide, astăzi, care au o pondere de 6%-7%. Şi pentru a respecta şi criteriul de proporţionalitate şi de pondere, asta ar presupune ca dacă toată lumea care are 6% ar fi reprezentată în consiliul de administraţie, ar trebui să avem un consiliu de administraţie de 15-17 persoane, dacă am respecta şi imparitatea”.

La 6 februarie 2018 când a fost programat votul final în Camera Deputaților, nu a fost întrunită majoritatea calificată pentru respingere, așa cum a propus Comisia pentru Cultură. Au votat atunci „pentru” respingere 58 de deputați, „contra” 206 și s-au înregistrat 8 „abțineri” dintr-un total de 272 de deputați prezenți.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.