×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 21.02.2018 16:51:17

ORANGE-BILANȚ ANUAL / Orange Home TV a ajuns la 398.000 abonați la finalul anului trecut



București (MEDIA EXPRES) / 21 feb 2018 / Serviciul de televiziune prin cablu și satelit Orange Home TV număra 398.000 clienți, la finalul lunii decembrie 2018, în creștere cu aproape 20% față de anul trecut, iar serviciile fixe în bandă largă aveau peste 187.000 de abonați, în creștere cu peste 60%, potrivit ultimului raport financiar al Orange publicat la 21 februarie.

Lansarea la finalul lunii septembrie 2017 a Orange LOVE, pachetele atractive de servicii fix-mobil cu televiziune bonus și cu beneficii multiple pentru întreaga familie au determinat o dublare a vânzărilor de internet prin fibră optică și a serviciului de televiziune prin cablu comparativ cu trimestrul precedent.

Tranzacțiile prin intermediul telefonului mobil au fost din ce în ce mai atractive în 2017. Astfel, numărul clienților care au ales serviciul Orange Money a ajuns la 81.000, cu 51% mai mulți la final de an comparativ cu finalul primului semestru din 2017. Clienții au ales Orange Money în special pentru a achita facturile de utilități și pentru a efectua reîncărcări PrePay.  

Rețeaua 4G acoperea la final de decembrie 93.2% din populația țării, adică 10026 localități, unde 3,2 milioane clienți Orange foloseau serviciile Orange 4G, cu aproape 50% mai mulți comparativ cu finalul anului 2016. Această evoluție s-a regăsit și în traficul de date mobile care a crescut cu peste 80% comparativ cu T4 2016  și în cel 4G, care a crescut de 3 ori.

Aceste rezultate au fost influențate și de vânzările de telefoane performante 4G care au crescut cu 14% în T4 2017 comparativ cu T4 2016. Vânzările de dispozitive conectate (smartwach-uri, brățări fitness, roboți, ceasuri pentru copii, ochelari VR, console gaming, smart TV) au crescut de 6 ori în ultimul trimestru al anului comparativ cu aceeași perioadă din 2016, Orange România înregistrând aproape 80 de referințe pe această categorie de produs. O tendință accelerată a fost constatată și în privința obiectelor conectate pentru casă, unde creșterea față de trimestrul 4 al anului precedent este de 5 ori mai mare.

În intervalul octombrie-decembrie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 280 milioane de euro, în creștere cu 7.7% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri totală pentru 2017 este de 1,07 miliarde de euro. Creșterea a fost susținută în principal de evoluția pozitivă a utilizării datelor mobile, a pachetelor fix-mobil și a vânzărilor de echipamente mobile. La 31 decembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.623.000 clienți.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL