Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Editorial____ 05.03.2018 12:55:50
BRAT-COMUNICARE PUBLICĂ-CRITICI / BRAT critică lipsa eficienței în comunicarea pe bani publici sau din fonduri europene
București (MEDIA EXPRES) / 5 mar 2018 / Conducerea Biroului Român de Audit al Tirajelor (BRAT) aduce o acuzație dură gestionarilor de fonduri europene și fonduri publice și Statului care nu reglementează folosirea banilor pentru comunicare, ignorând astfel criteriile de eficiență stabilite de mediul privat prin autoreglementare, inclusiv prin măsurarea audienței produselor de media.

Într-un interviu cu Arina Ureche – General Manager BRAT și Constantin Popa – Director Audit și Monitorizare BRAT, realizat de Valentina Dimulescu și Iulia Buttu și publicat pe portalul www.româniacurată.ro, care a avut ca punct de plecare achizițiile publice de servicii și produse din industria media și de publicitate, oficialii BRAT arată că, în prezent, 2,6 milioane de români din mediul urban cu vârste între 14 și 74 de ani citesc presa tipărită, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din populație, față de 80% cât citeau presa tipărită în urmă cu zece ani.

Internetul a ajuns în prezent la 5,7 milioane de utliziatori (urban 14-64 de ani), aproximativ 73% din populație, potrivit interviului publicat de româniacurată.ro la 5 martie 2018.

În anul 2009 existau aproximativ 300 de titluri de presă scrisă tipărită auditate de BRAT, în prezent sunt auditate doar 120.

Oficialii BRAT susțin că principalele cauze ale ineficienței comunicării publice sunt reglementarea insuficientă a achiziției de servicii de comunicare, media sau publicitate în legea achizițiilor publice, inexistența unor proceduri specifice de achiziție de servicii de comunicare, media sau publicitate recunoscute oficial și aplicate la nivelul autorităților contractate și indisponibilitatea autorităților de a colabora cu mediul privat și asociațiile profesionale pentru a crea cadrul legislativ necesar.

“Achizițiile publice de media și comunicare depind mai mult de experiența, expertiza și bunăvoința de a cerceta acest domeniu a persoanelor care întocmesc caietele de sarcini, decât de aplicarea unor criterii de eficiență”, se arată în interviu, efectul fiind pierderi semnificative în sectorul public, irosirea investiției inițiale a achiziției serviciului de comunicare și, ulterior, netransmiterea sau transmiterea incorecta a mesajului comunicării către publicul țintă.

Oficialii BRAT au mai arătat că legea achiziției publice nu beneficiază de norme de aplicare în cazul achizițiilor de media și comunicare. Asociațiile profesionale ale industriei s-au întâlnit în cursul anului 2016 și au redactat împreună cu specialiști în achizițiile publice din cadrul ANAP, o propunere privind norme tehnice de aplicare a legislației pentru toate achizițiile de servicii de comunicare și media, inclusiv creație, strategie de media, planificare media etc., dar după elaborarea acestor norme, ANAP nu a continuat promovarea normelor în legislație.

Legislația care ar fi urmat să includă obligativitatea unei forme de audit sau măsurarea performanţelor comunicării publice a proiectelor finanțate cu bani publici sau europeni, de către un organism independent, au fost discutate în timpul guvernului Cioloș și erau aşteptate să fie finalizate şi să între în vigoare până la jumătatea anului 2016.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.