×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 06.03.2018 18:36:18

CABLE CONGRESS-STATISTICI / Industria de cablu a avut venituri în creștere cu 2,4% în 2017



București (MEDIA EXPRES) / 6 mar 2018 / Prima zi a Congresului de Cablu care se desfășoară în 6-7 martie la Dublin, în Irlanda, a găzduit o dezbatere la care a participat și directorul UPC România, Robert Redeleanu, în vreme ce compania de cercetare IHS a dat publicității un bilanț al industriei de cablu, ale cărei venituri au crescut la nivel european cu 2,4% în 2017.

Potrivit Broadbandtvnews.com, Robert Redeleanu, CEO UPC România și UPC Ungaria, a declarat că în prima zi a Congresului că Liberty Global a adăugat anul trecut o jumătate de milion de locuințe în cinci țări, mărimea fiind din ce în ce mai importantă. "Europa de Est este încă foarte fragmentată și în timp ce nevoia de consolidare este încă acolo, este mai puțin evidentă", a mai spus Redeleanu. Pe lângă lansarea și modernizarea serviciilor de bandă largă, o altă opțiune este lansarea de servicii mobile.

În aceeași zi și la aceeași masă a discuțiilor s-a aflat Manuel Cubero, directorului comercial al Vodafone Germania, care, pe fondul discuțiilor privind o posibilă tranzacție cu Liberty Global, a făcut un comentariu puțin diferit decât să aprecieze avantajele extinderii la scară tot mai mare. "Din perspectiva industriei este logic să ne utăm la China, unde există doar trei operatori, și există o logică aici."

Broadbandtvnews.com a mai publicat în prima zi a Congresului de la Dublin datele statistice de ultimă oră referitoare la cablul european, communicate de compania de cercetare de piață IHS. Potrivit acesteia, un sfert din abonații la cablu din Europa rămân conectați la cablul analogic, deși au trecut 10 de când Olanda a devenit prima țară din Europa care a oprit televiziunea terestră analogică.

Îndustria europeană de cablu a crescut constant, veniturile totale fiind cu 2,4% mai mari, ajungând la 23,43 miliarde de euro în 2017.

Ca urmare a acestui rezultat, industria europeană de cablu a înregistrat o creștere constantă în ultimul deceniu (2007-2017), în pofida unei revoluții în ceea ce privește consumul de servicii TV, internet și telefonie.

Televiziunea continuă să fie cea mai mare sursă de venituri pentru industrie, dar internetul în bandă largă a înregistrat cea mai mare creștere (+ 5% în 2017). An de an numărul abonaților la internet a crescut cu 4,6% (sau 1,6 milioane de abonați). Această creștere puternică de-a lungul câtorva ani permite industriei să își reducă dependența de televiziune, succesul DOCSIS 3.0 contribuind la creșterea consumului de abonamente de internet și la creșterea veniturilor globale, se mai arată în studiul publicat de IHS la Congresul anual de cablu de la Dublin.

Venitul din distribuția TV a crescut cu 2,1% (sau 220 milioane euro) în 2017, având la bază o creștere cu 8% a veniturilor din televiziunea digitală și o creștere cu 18,5% a veniturilor din VOD, în condițiile în care renunțarea la analogic a continuat să se accelereze în decursul anului. Digitalul a adus 80% din totalul veniturilor pentru cablu (sau 83,8% inclusiv VOD).

Cablul continuă să fie principalul mod de recepție TV pentru gospodăriile europene. În 2017, au fost adăugate 2,4 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), denumirea generică folosită în industrie pentru a desemna totalul abonamentelor la TV, internet și telefonie. Numărul total al acestora a ajuns la 121,4 milioane.

Congresul de Cablu este organizat în fiecare an de asociația Cable Europe, prezidată de Manuel Kohnstamm (Senior Vice President și Chief Corporate Affairs Officer Liberty Global) și avându-l ca președinte executiv pe specialistul german în administrație publică Matthias Kurth. Cable Europe este vocea industriei la nivel european, având o prezență activă în zona de consultare pentru reglementări comunitare ce privesc industria la Bruxelles.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL