Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.10.2019
Data ultimei ştiri: 17.10.2019 16:09:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 _Legislaţie 04.04.2018 15:31:04
COMUNICĂRI NECOMERCIALE-DEPUTAȚI-ADOPTARE / Camera Deputaților a adoptat "legea difuzării obligatorii a lozincilor" la radio și TV
București (MEDIA EXPRES) / 4 apr 1018 / Camera Deputaților a adoptat la 4 aprilie o modificare a Legii audiovizualului care obligă televiziunile și radiourile să difuzeze mesajele de interes public comunicate de diverse autorități, avertizările privind fenomenele meteo periculoase dar și două lozinci: „Pentru sănătatea economiei naționale, cumpărați produse fabricate în România!” și „Pentru un mediu sănătos, învățați copiii să respecte natura!”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 (Pl-x 465/2017 în numerotarea Camerei Deputaților) a fost adoptată cu 273 de voturi pentru, 1 împotrivă și 6 abțineri.

Anunțurile de interes public sunt încadrate într-o categorie nouă definită în lege drept „comunicări necomerciale”, pentru care televiziunile și radiourile trebuie să aloce un spațiu de emisie diferit de publicitate și autopromovare și nu trebuie să conțină nicio referire de natură comercială (cu excepția lozincii privind sănătatea economiei naționale!, n. red. Media Expres) și să fie difuzate gratuit, fără obligație de contrapartidă directă sau indirectă.

Modificarea legii definește și campaniile sociale și anunțurile caritabile și permite afișarea siglelor sponsorilor în cadrul apelurilor cu scop caritabil.

Deputații nu au ținut cont de opinia industriei de televiziune din România, care într-o adresă trimisă de ARCA către Parlament, din 12 martie 2018, a arătat că reglementarea excesivă a conținutului care urmează a fi difuzat de radiodifuzori intră în contradicție cu articolul 6 alineatul 2 al legii audiovizualului, care garantează independența editorială a radiodifuzorilor, difuzarea anunțurilor este deja acoperită de actuala formă a legii, modificarea definiției anunțurilor comerciale poate conduce la distorsiuni ale modului de implementare în România a directivei europene, reglementarea campaniilor necomerciale in deciziile CNA se face fară obligarea radiodifuzorilor de a difuza astfel de campanii, Consiliul legislativ a criticat motivarea introducerii unui amendament de lege prin referirea la existența unei reglementări similare în legislația secundară (în deciziile CNA), textul amendamentelor este neclar, nerezultând dacă toate anunțurile de interes public, și nu doar cele „definite de lege”, se transmit în mod obligatoriu, iar conținutul mesajelor obligatorii propuse este inadecvat, precum cel constând în îndemnul de cumpăra produse fabricate în România, care va genera obiecții din partea Comisiei Europene - ca în cazul legii “51% produse românești pe raft”, care a devenit obiectul unei proceduri de infringement.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată, legea urmând să fie trimisă la Senat.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.