Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Editorial____ 23.04.2018 12:48:50
CABLE CONGRESS-ECOURI / Industria de cablu are nevoie de consolidare pentru servicii mai bune și inovație
// Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 23 apr 2018 / Președintele Cable Europe, Manual Kohnstamm (SVP Liberty Global) a criticat la Cable Congress din Dublin, la începutul lunii martie 2018, lentoarea cu care sunt aprobate vânzările de companii de cablu în Europa, spunând că operatorii de cablu au nevoie de operațiuni la scară națională, consolidarea fiind necesară pentru îmbunătățirea serviciilor și inovație. El nu crede însă că vor exista fuziuni semnificative între operatori și furnizorii de conținut, în Europa.

Operatorii de cablu mizează în continuare în unele piețe pe conținut, însă lipsa unui jucător media la nivel european împiedică tipul de fuziuni care au loc în SUA, în vreme ce procedurile de control "iau prea mult timp pentru viteza cu care sectorul evoluează - avem nevoie de accelerarea procesului respectiv".

Kohnstamm a mai spus printre altele că industria de cablu este poziționată perfect pentru a avea un rol central în noul peisaj mediatic, deoarece conectivitatea este necesară pentru toate aplicațiile, companiile de cablu funcționează tot mai mult ca furnizori de servicii online iar digitalizarea are o viteză acceptabilă, însă concentrarea pe experiența clienților rămâne o prioritate.

Un alt participant la Congres, Bruce Mann, Chief Programming Officer, la Liberty Global, a spus că operatorii nu pot concura pe conținut cu Netflix sau Amazon, dar pot „căutarea un mod inteligent de reproiectare a conținutului și de a avea un angajament mai personalizat cu consumatorii", chiar dacă el nu crede în investiția în conținutul local.

Mann a declarat că Liberty Global investește în conținut la scară largă "acolo unde contează", dar fiecare operator de țară are propria sa strategie de conținut.

Liberty face investiții în SVOD și va lansa în 2019 două producții de ficțiune exclusive, a cumpărat drepturi sportive dar „doar acolo unde are sens”, a mai spus directorul de programe al Liberty Global.

Conținutul exclusiv poate fi o capcană, dacă nu este însoțit de servicii în bandă largă.

La nivel european, Liberty Global cumpără conținut produs de terți, cumpără conținut din rețele sportive și are planuri de investiție în conținut strategic pe fiecare piață în care este prezentă. În unele cazuri, compania investește inclusiv în televiziuni free-to-air, cum s-a întâmplat în Irlanda și Belgia.

Acest material a fost scris pe baza declarațiilor de la Cable Congress consemnate de publicația electronică Digital TV Europe.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.