×

Editorial -- Data și ora publicării: 04.05.2018 14:16:31

NETFLIX EUROPEAN-PRIMII PAȘI / Mai multe televiziuni publice europene fac primii pași pentru înființarea unui Netflix european



// de Mihai Pavelescu //

București (MEDIA EXPRES) / 4 mai 2018 / Mai mulți operatori publici europeni vor înființa o platformă VOD care va funcționa ca o cooperativă de producție pentru seriale europene cu bugete de milioane de euro pe episod, care să poată concura cu rețelele americane de tipul Netflix, Amazon sau Hulu, potrivit unui articol publicat în presa electronică internațională.

Operatorii publici din Franța, Germania și Italia (France Television, ZDF și RAI) au anunțat la festivalul Series Mania din Lille că vor realiza o coproducție despre Leonardo da Vinci.

Împreună, cei trei operatori vor forma un grup numit Alliance (Alianța), descris ca un grup audiovizual european al cărui obiectiv este de a fi capabil să finanțeze și să ofere telespectatorilor proiecte de ficțiune de mare anvergură, prin crearea de seriale TV prestigioase cu bugete mari.

Alianța va avea parteneriate „privilegiate” cu RTVE (Spania), RTBF (Belgia), VRT (Belgia) și RTS (Elveția). Invitația de a se alătura Alianței va fi transmisă de asemenea și altor televiziuni europene pentru schimbul și finanțarea de seriale TV de prestigiu.

„Ne imaginăm blockbustere europene care să poată concura cu serialele americane”, a declarat Eleonora Andreatta, directoarea de ficțiune de la RAI.

Alianța a luat deja decizia de producție pentru trei proiecte, primul fiind o serie în opt episoade despre viața și creația lui Leonardo da Vinci, care va fi produsă de LuxVide și Beta Film, pentru un buget estimat de France TV între 2,5 și 3,5 milioane de euro pentru o oră de film.

Celelalte două seriale sunt coproducții între France TV și RAI pentru bugete de aproximativ 2 milioane de euro pe episod - „Mirage”, o poveste cu spioni produsă de compania franceză Lincoln TV ce va fi filmată în Dubai în primăvara anului 2019, și „Eternal City”, care se petrece la Roma în anii '60, o coproducție a Aurora TV, Fearless Mind și Banijai Studios France.

Broadbandtvnews.com notează că recent cinci televiziuni din Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda au anunțat o alianță cu denumirea Nordic12 care își propune să coproducă peste zece seriale pe an. Următorul mare pas ar trebui să fie lansarea unei platforme de conținut european, potrivit unui oficial de la ZDF.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL