Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:27.03.2019
Data ultimei ştiri: 26.03.2019 23:12:22
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber



Căutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar
 __Editorial____ 04.05.2018 14:16:31
NETFLIX EUROPEAN-PRIMII PAȘI / Mai multe televiziuni publice europene fac primii pași pentru înființarea unui Netflix european
// de Mihai Pavelescu //

București (MEDIA EXPRES) / 4 mai 2018 / Mai mulți operatori publici europeni vor înființa o platformă VOD care va funcționa ca o cooperativă de producție pentru seriale europene cu bugete de milioane de euro pe episod, care să poată concura cu rețelele americane de tipul Netflix, Amazon sau Hulu, potrivit unui articol publicat în presa electronică internațională.

Operatorii publici din Franța, Germania și Italia (France Television, ZDF și RAI) au anunțat la festivalul Series Mania din Lille că vor realiza o coproducție despre Leonardo da Vinci.

Împreună, cei trei operatori vor forma un grup numit Alliance (Alianța), descris ca un grup audiovizual european al cărui obiectiv este de a fi capabil să finanțeze și să ofere telespectatorilor proiecte de ficțiune de mare anvergură, prin crearea de seriale TV prestigioase cu bugete mari.

Alianța va avea parteneriate „privilegiate” cu RTVE (Spania), RTBF (Belgia), VRT (Belgia) și RTS (Elveția). Invitația de a se alătura Alianței va fi transmisă de asemenea și altor televiziuni europene pentru schimbul și finanțarea de seriale TV de prestigiu.

„Ne imaginăm blockbustere europene care să poată concura cu serialele americane”, a declarat Eleonora Andreatta, directoarea de ficțiune de la RAI.

Alianța a luat deja decizia de producție pentru trei proiecte, primul fiind o serie în opt episoade despre viața și creația lui Leonardo da Vinci, care va fi produsă de LuxVide și Beta Film, pentru un buget estimat de France TV între 2,5 și 3,5 milioane de euro pentru o oră de film.

Celelalte două seriale sunt coproducții între France TV și RAI pentru bugete de aproximativ 2 milioane de euro pe episod - „Mirage”, o poveste cu spioni produsă de compania franceză Lincoln TV ce va fi filmată în Dubai în primăvara anului 2019, și „Eternal City”, care se petrece la Roma în anii '60, o coproducție a Aurora TV, Fearless Mind și Banijai Studios France.

Broadbandtvnews.com notează că recent cinci televiziuni din Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda au anunțat o alianță cu denumirea Nordic12 care își propune să coproducă peste zece seriale pe an. Următorul mare pas ar trebui să fie lansarea unei platforme de conținut european, potrivit unui oficial de la ZDF.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS




Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online




www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.