Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.07.2019
Data ultimei ştiri: 17.07.2019 16:55:09
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTTCăutare avansatăGlosar

 __Editorial____ 04.05.2018 18:11:08
PĂTRARU-PREMIU / Pătraru și „Starea Nației” au fost printre premianții libertății de exprimare de Ziua Mondială a Libertății Presei
// de Mihai Pavelescu //

București (MEDIA EXPRES) / 4 mai 2018 / Dragoș Pătraru și echipa de la „Starea Nației” au fost premiați de ActiveWatch la 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei, cu premiul „Traseism deontologic” având ca motivație faptul că aceștia au o „coloană vertebrală prea mare ca să încapă în redacții de televiziune atât de mici”.

Premiul vine pe fundalul dezvăluirilor pe care Pătraru le-a făcut online, în prima săptămână a lunii mai, privind controlul editorial pe care conducerea TVR, cu președintele director general Doina Gradea în frunte, îl exercită asupra redacțiilor de știri și despre încercarea de excludere din grila televiziunii publice a emisiunii „Starea Nației”.

Premiul a fost înmânat în cadrul unui eveniment organizat în seara zilei de 3 mai la Centrul educațional de teatru Replika din București, prilej cu care președintele ActiveWatch, Mircea Toma, a citit în fața asistenței textul motivației premiului: „Acești pribegi ai ecranelor își tot poartă de câțiva ani emisiunea de la o televiziune la alta. Nu pentru că ar sta rău la audiență, ci pentru că găsesc prea neconfortabilă poziția de drepți cu pumnul în gură pe care vor patronii să le-o impună. Li s-a dus vestea că, dacă încerci să le faci tu agenda, te și dau la presă. Pentru amatori, casele de pariuri dau deja cote pentru următoarea televiziune la care o să putem să-i vedem și pentru câte luni o să suporte să lucreze acolo”.

Dragoș Pătraru a declarat la primirea premiului că nu crede că mai există vreo televiziune la care să poate merge „Starea Nației” care a fost din 2014 timp de două sezoane la TVR, după care a plecat la Digi 24 unde, după zece luni au primit o hârtie că nu reprezintă interesele publicului ci interesele companiei care deține postul de televiziune. Mai erau doi ani de contract, făcuseră contractul pe trei ani. Au luat banii pe tot contractul, a mai spus Pătraru, din care 50.000 de euro au fost investiți în decorul de la TVR.

„Am aflat că se dorește scoaterea noastră de la TVR de șapte luni și ceva. E foarte greu să ții secret o astfel de chestie, dar am zis OK, hai să strângem probe ca să demonstrăm că așa e”, a spus Pătraru, care a mai susținut ca are dovezi privind încălcări mult mai grave ale legii.

Mircea Toma a spus că Pătraru este un avertizor de integritate care funcționează ca o vitamină pentru alte persoane care ar putea sesiza nereguli, alături de ceilalți avertizori premiați de ActiveWatch, polițistul Marian Godină și paznicul Filip Toni de la Școala gimnazială nr. 4 din București, premiat anul acesta pentru că a dezvăluit abuzurile fizice, verbale și psihice la care erau supuși elevii de către personalul didactic.

Anul acesta ActiveWatch – FreeEx a dat 5 premii „Repetenții libertății de exprimare”, unul pentru Antena 3, Realitatea TV și România TV pentru „întreaga activitate de bălăcărire în absență a adversarilor imaginari și ideologici”, unul pentru Ana-Maria Roman realizatoarea emisiunii Esențial de la Antena 3 pentru propagarea de știri false „fără să clipească și fără să respire”, unul Jandarmeriei și Spitalului de Psihiatrie Al. Obregia din capitală pentru încercarea de a izola protestul civic al lui Alexandru Solomon față de vizita patriarhului Kiril al Rusiei în România, unul pentru Primăria capitalei care blochează protestele în câteva locații din București folosind „chichițe” din Legea Adunărilor Publice și un premiu „Repetenții...” pentru compania Tel Drum care începând din anul 2007 a „pompat bani în presa și în formatorii de opinie liberi de conștiință, ca să nu ciufulească mustața PSD-ului”.

Alături de Dragoș Pătraru și paznicul Filip Toni care au primit premii în calitate de „Premianți ai libertății de exprimare”, ActiveWatch a mai acordat un premiu FreeEx de „Premiant” echipei Rise Project pentru investigațiile care au arătat afacerile ascunse ale celor care conduc coaliția de guvernare.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.