×

Programe TV -- Data și ora publicării: 10.05.2018 16:37:49

SNR-TVR-ANALOGIC-DISPUTĂ / Radiocom pierde 2,3 milioane de lei pe lună după încetarea emisiei analogice de către TVR



București (MEDIA EXPRES) / 10 mai 2018 / TVR a comunicat la 10 mai faptul că după oprirea emisiei analogice terestre, de la 1 mai 2018, face economii de 2,3 milioane de lei pe lună, bani pe care trebuia să-i plătească către compania de stat Radiocom pentru asigurarea acestui serviciu.

Oprirea emisiei analogice a determinat Radiocom să protesteze public și să sesizeze mai multe instituții ale statului, printre care și Consiliul Național al Audiovizualului, subiectul fiind dezbătut în ședința din 8 mai fără niciun rezultat.

TVR a decis ca emisia terestră a televiziunii publice să fie complet digitală, începând cu 1 mai a.c., având în vedere că aceasta acoperă, în prezent, peste 90% din populaţie, potrivit unui comunicat din 10 mai.

De asemenea, acoperirea teritoriului naţional este realizată prin emisia digitală pe satelit în proporţie de 100%, cu recepție gratuită, iar potrivit ANCOM la 30.06.2017, rata de penetrare la nivelul de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale era de 98%: prin reţele de cablu: 65,1%; satelit (DTH): 31,5%; IPTV: 1,42%.

Prin portalul TVR+ programele pot fi accesate online, gratuit.

Începând cu anul 2017, explică TVR, finanţarea de la bugetul de stat nu a mai fost individualizată pentru plata circuitelor de transmisie şi de emisie. TVR ar fi trebuit să plătească SNR 2.3 milioane de lei pe lună pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de emisia analogică.

În acest context, SRTv a fost obligată să negocieze contractul cu SNR, pentru anul în curs, ca o societate comercială, ţinând cont şi de priorităţile legate de funcţionarea societăţii, a cheltuielilor de producţie a programelor, de retehnologizare etc.

Încetarea emisiei terestre analogice trebuia aibă loc încă din 2015, conform obligaţiilor asumate de către România prin tratatul de la Stockholm şi prin HG nr. 403/2013. Tranziţia la emisia digital terestră s-a derulat pe parcursul a trei ani (2015 – 2018), interval în care publicul telespectator să se poată adapta la noua tehnologie, se mai arată în comunicatul TVR.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL