Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.07.2019
Data ultimei ştiri: 17.07.2019 16:55:09
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTTCăutare avansatăGlosar

 __Editorial____ 11.05.2018 13:01:50
VODAFONE-UPC-COMENTARIU / Un posibil efect al tranzacției Vodafone - UPC în România
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 11 mai 2018 / Orange se află acum sub presiune să cumpere Akta, în România, pentru a-și întări prezența pe serviciile fixe, în condițiile preluării UPC de către Vodafone în tranzacția care se va încheia probabil anul viitor, notează într-un articol editorialistul pentru Europa Centrală și de Est de la Broadbandtvnews.com, Chris Dziadul.

Acesta crede că în România Vodafone se va trezi dintr-o dată în posesia piesei lipsă din jocul său de puzzle, mai precis un business mare și modern de distribuție TV. Transformarea Vodafone într-un jucător major va energiza piața și în particular competiția dintre cei “trei mari” (care acum devin patru, împreună cu Orange, n.red. Media Expres) care mai include Digi (RCS & RDS) și Telekom Romania.

În Ungaria, Vodafone va deveni automat unul dintre primii trei furnizori de comunicații electronice din țară, în competiție cu Mahyar Telekom și Digi. Ultima companie tocmai și-a consolidat poziția obținând aprobarea pentru achiziția Invitel, cel mai mare furnizor alternativ de telecomunicații, într-o tranzacție anunțată în iulie 2017.

Comentatorul remarcă un fapt interesant legat de achiziția rețelei Liberty Global din Cehia, și anume că aceasta este complet integrată cu cea din Slovacia, pe care americanii o vor păstra, alături de Polonia. Integrarea a fost încheiată recent și cele două rețele vor trebui separate. În Cehia Vodafone va deveni primul operator ca mărime, urmând să intre în competiție cu grupul de investiții Kapain, care prin achiziția Nei TV și Rio Media este al doilea jucător de pe piață.

Liberty Global păstrează în Europa de Est rețelele din Polonia și Slovacia. Pentru cât timp?, se întreabă editorialistul britanic.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.