×

Programe TV -- Data și ora publicării: 11.05.2018 15:40:26

DISCOVERY-DOCUMENTAR-PREMIERĂ / Discovery difuzează documentarul "Ucigașii invizibili" despre gripă, variolă și ebola



București (MEDIA EXPRES) / 11 mai 2018 / Discovery difuzează un documentar în trei episoade despre trei virusuri letale și efectele lor apocaliptice, gripa, variola și ebola, intitulat ”Ucigașii invizibili”, primul episod despre gripă având premiera duminică, 13 mai, de la ora 21:00.

Realizat pe parcursul a trei ani, documentarul Discovery prezintă în cele trei părți o călătorie în jurul lumii prin care telespectatorii înțeleg modul în care virusurile au influențat sănătatea și istoria, impactul biologic și social pe care îl au asupra societății globale și munca dusă împotriva lor.

Seria ”Ucigașii invizibili” cuprinde interviuri cu oficiali de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Organizația Mondială a Sănătății, diverse Institute Naționale de Sănătate (NIH), Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase din SUA (NIAID), precum și informații de la experți din cadrul Națiunilor Unite și experți în biosecuritate.

Prima parte a documentarului: „GRIPA” (premiera pe 13 mai la ora 21:00 pe Discovery Channel) caută să descopere impactul puțin înțeles al acestui virus aflat în continuă evoluție, adesea tragic subestimat de oameni ca fiind doar o rudă a simplei răceli. În fiecare an, cu șase luni înaintea fiecărui sezon preconizat de gripă, reprezentanții organismelor medicale mondiale se adună pentru a încerca să presupună ce tulpină de virus va fi cea mai răspândită și să determine care vaccin va fi cel mai de succes în tratarea celor afectați.

"Trebuie să privim ca într-un glob de cristal și să putem spune: care dintre aceste mii și mii de tulpini s-ar putea răspândi peste șase luni? Apoi, nu ne mai rămâne decât să facem vaccinul potrivit.", explică Dr. David Morens, Senior Scientific Advisor, NIAID / NIH.

Acest episod al documentarului tratează celebra pandemie care a avut loc în urmă cu o sută de ani, într-o epocă în care nu existau vaccinuri și în care gripa a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni din întreaga lume, 700.000 doar în SUA. Datorită progreselor medicale, în ziua de astăzi milioane de oameni de pe planetă au acces la vaccinuri antigripale, la prețuri accesibile – deși multe persoane consideră că aceste vaccinuri sunt chiar factorul provocator – o convingere pe care oficialii medicali o combat cu tărie.

Partea a doua a documentarului, „VARIOLA” (premiera duminică, 20 mai, de la ora 21:00 pe Discovery Channel) spune povestea uneia dintre cele mai mari realizări medicale: eradicarea completă a celei mai grave boli cunoscută omenirii, un flagel care a dus la un număr estimat de cinci sute de milioane de decese doar în secolul XX.

Jurnalistul Michael Specter explică: "Probabil că variola a ucis mai mulți oameni decât toate războaiele din istoria omenirii adunate la un loc".

Astăzi, cu boala eradicată de aproape 40 de ani, acest virus temut și mortal se poate întoarce ca una dintre cele mai semnificative amenințări biologice cu care s-ar putea confrunta omenirea.

Ultima parte a documentarului, „EBOLA” (premiera duminică, 27 mai, la ora 21:00 pe Discovery Channel), examinează unul dintre cele mai mortale virusuri din lume. Răspândit prin contactul fizic cu fluidele corpului infectat – acest ucigaș invizibil transformă compasiunea umană într-o vulnerabilitate care atacă pe oricine încearcă să aibă grijă de bolnavi.

Episodul analizează modul în care a izbucnit o adevărată „furtună epidemiologică perfectă” în Africa de Vest în 2014 într-un spațiu unde practicile culturale, lipsa infrastructurii de sănătate publică și o mobilizare globală lentă au contribuit la dezvoltarea celui mai periculos focar de Ebola din istorie.

Seema Yasmin, epidemiolog al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a afirmat: "Epidemia din Africa de Vest ne-a arătat că trebuie să fim gata în orice moment pentru că o epidemie izbucnită oriunde pe glob, reprezintă un pericol pentru întreaga planetă." Acest episod dezvăluie și modul cum a fost dezvoltat și testat un vaccin într-o cursă contratimp precum și succesul avut în stoparea epidemiei.

Premiera documentarului de duminică 13 mai, de la ora 21:00, pe Discovery Channel este susținută în România de o campanie dedicată pe pagina de facebook Discovery România; postările din cadrul acestei campanii pot fi urmărite folosind #UcigașiiInvizibili. Videoclipul de promovare a documentarului ”Ucigașii invizibili” poate fi urmărit pe canalul de youtube Discovery România.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL