×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 24.05.2018 15:46:32

ANCOM-TELEKOM-AMENDĂ / Amenda ANCOM de 1,1 milioane de lei este în analiză la Telekom



București (MEDIA EXPRES) / 24 mai 2018 / ANCOM a sancţionat Telekom Romania Mobile Communications cu două amenzi totalizând 1.100.000 de lei pentru nerespectarea obligației prevăzute în Licența de utilizare a frecvențelor radio de a asigura ca întreruperile în rețea să fie mai mici de 35 de minute pentru o perioadă de 6 luni și, respectiv, nerespectarea obligației de a păstra log-urile de rețea timp de șase luni, necesare stabilirii disponibilității serviciului, potrivit unui comunicat difuzat de autoritate la 23 mai.

„Am luat la cunoștință despre decizia ANCOM și vom analiza concluziile Autorității”, au declarat reprezentanții Telekom la 24 mai, la solicitarea Media Expres.

Autoritatea a considerat că indisponibilitatea rețelei a avut consecințe grave, afectându-le utilizatorilor posibilitatea de a realiza convorbiri, de a accesa serviciile de poștă electronică, de a accesa serviciile de supraveghere de la distanță a persoanelor sau de a telecomanda dispozitive de siguranță/protecție, fapt pentru care Telekom Mobile a primit o amendă în valoare de 600.000 de lei.

Pentru faptul că Telekom nu a păstrat log-urile de rețea înregistrate pentru o perioadă de 6 luni, instrumentele fiind folosite pentru a putea demonstra Autorității disponibilitatea rețelei conform cerințelor impuse de Licență, a îngreunat analiza efectuată pentru a determina gradul real de indisponibilitate a rețelei Telekom Mobile în data de 5 martie 2018. Pentru această abatere, Autoritatea a aplicat o amendă de 500.000 de lei.

ANCOM a mai precizat că incidentele care afectează un număr mai mare de 5.000 de conexiuni, timp de cel puţin 60 de minute sunt incidente cu impact semnificativ care pot afecta sau ameninţa, direct sau indirect, securitatea şi integritatea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice la nivel naţional sau european.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. ANCOM administrează site-urile www.ancom.org.ro, www.portabilitate.ro, www.veritel.ro și www.netograf.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL