×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 08.06.2018 16:22:38

GOOGLE-DNI-RAPORT / Google a acordat finanțări de 1,5 milioane de euro în România în cadrul DNI



București (MEDIA EXPRES) / 8 iun 2018 / Google a publicat raportul anual al programului Digital News Invitiative (DNI), potrivit căruia a acordat finanțări de 94 de milioane de euro, din care în România au fost selectate 10 proiecte cu o finanțare de 1,5 milioane de euro.

Unul dintre studiile de caz prezentate în raport la pag. 10 este TrustServista, un proiect dezvoltat la Cluj care își propune să detecteze folosind algoritmi AI așa-zisele "fake news".

Organizațiile din România care au primit finanțare sunt: ENTREPRENEURSHIP BLUE INSIGHT, CENTRUL ROMÂN PENTRU JURNALISM DE INVESTIGATIE, CONVERGENT MEDIA, JOURNALISM DEVELOPMENT NETWORK (ORGANIZED CRIME AND CORRUPTION REPORTING PROJECT), MEDIA BIT SOFTWARE, RINGIER ROMANIA, RISE PROJECT / PAUL-CRISTIAN RADU
WEBCRUMBZ și ZA CLOUD.

Raportul 2018 al DNI poate fi descărcat de la adresa: https://goo.gl/HqUz9q.

Rezultatele următoarei runde de finanțări vor fi anunțate la jumătatea lunii iulie.

Potrivit raportului DNI 2018, în cei aproape 3 ani de derulare a programului au fost primite 4800 de proiecte, dintre care au primit finanțare 461, din 29 de țări.

Mai multe detalii puteți citi pe blogul Google: https://goo.gl/zmqDm5.
(MEDIA EXPRES)



Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL